Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pääsykoe uudistuu SAMKissa − Liiketalouden valintakokeen voi tehdä verkossa ja suorittaa samalla opintojakson

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Pääsykoe uudistuu SAMKissa − Liiketalouden valintakokeen voi tehdä verkossa ja suorittaa samalla opintojakson

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 10:34
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Uudistunut hakumenettely koskee Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) liiketalouden monimuotokoulutusta (aikuiskoulutusta), johon haetaan syksyn yhteishaussa. Pääsykokeen sijaan opiskelija suorittaa valintakurssin, joka on tradenomin oikeustietoon liittyvä 5 opintopisteen opintojakso.

– Luovumme ennakkomateriaaleista, tehtävistä ja haastatteluista. Niiden tilalle tulee motivaatiota ja opiskelukykyjä osoittava kurssi, josta saa heti opintopisteitä, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.

Valintakurssin perusteella valitaan 55 tutkinto-opiskelijaa. Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa. Muut kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.

Valintakurssi suoritetaan verkossa, joten siihen voi osallistua mistä tahansa. Kurssin ajankäytön voi itse suunnitella, joten tehtävien tekeminen onnistuu joustavasti myös työn ohella.

Uudenlaisella valintakokeella mitataan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

– Valintakurssin aikana tehdystä työstä ja käytetystä ajasta on hyötyä, vaikka opiskelupaikka ei heti avautuisikaan.  Jos hakijan pistemäärät eivät riitä tutkinto-opiskelijaksi, on mahdollista hakea myöhemmin opiskelupaikkaa avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta, Mattila kertoo.

Kurssin toteutuksesta vastaa verkko-opetukseen erikoistunut SAMKin Kuninkaisten kampus Huittisissa.

Pääsykokeiden uudistamistarpeesta on keskusteltu viime aikoina valtakunnallisesti. SAMK on ensimmäisiä ammattikorkeakouluja, jotka ottavat ratkaisevan askeleen uuteen suuntaan. Nyt saatavien kokemusten perusteella vastaavaa menettelyä voidaan harkita myös muissa tutkinnoissa.

Info

Liiketalouden monimuotokoulutukseen haetaan syksyn 2016 yhteishaussa (7.–21.9.2016). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet opintopolun sivuilla (opintopolku.fi).  Sivuilla on linkki, josta pääsee ilmoittautumaan valintakurssille. Valintakurssin suorittaminen ajoittuu syys- ja lokakuulle 2016.  Koulutus alkaa tammikuussa 2017.

Lisätietoja:

Timo Mattila, 044 710 6350

samk.fi/liiketalous_monimuoto_huittinen

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs