Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun yliopiston 56. lukuvuosi avataan kolmipäiväisellä tapahtumasarjalla 8.–10.9.2014

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston 56. lukuvuosi avataan kolmipäiväisellä tapahtumasarjalla 8.–10.9.2014

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 13:00
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Mediatiedote ja -kutsu 1.9.2014

Oulun yliopiston 56. lukuvuosi avataan kolmipäiväisellä tapahtumasarjalla 8.–10.9.2014

Oulun yliopiston 56. lukuvuosi avataan kolmipäiväisellä tapahtumasarjalla 8.–10.9.2014. Varsinainen avajaispäivä maanantai 8.9. aloitetaan aamupäivätapahtumalla Rotuaarilla, jonne yliopistolaiset kerääntyvät klo 10.30 alkaen kuuntelemaan Teekkaritorvien musiikkia ja lyhyitä puheita sekä seuraamaan yliopiston ja ylioppilaskunnan johdon välistä leikkimielistä kilpailua.

Avajaispäivä jatkuu avajaispääjuhlalla Linnanmaan kampuksella Saalastinsalissa klo 15.15 alkaen. Pääjuhlassa kuullaan vuodesta 1993 rehtorina toimineen Lauri Lajusen viimeinen avajaispuhe hänen päättäessään rehtorin tehtävässä kuluvan vuoden lopussa.

Juhlassa puhuvat myös opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Vili Koistinen ja yliopiston henkilöstöjärjestöjen edustaja, opintoasiainsihteeri Vaili Jämsä-Uusitalo. Lisäksi jaetaan Oulun yliopiston tunnustuspalkinnot.

Linnanmaa on taidetta

Avajaistapahtumat jatkuvat tiistaina 10.9. Ars Linnanmaa -päivällä. Sen teemana ovat Linnanmaan rakennusten arkkitehtuuri ja kampukselle sijoitetut taideteokset. Linnanmaan vanhin osa on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen suuri kokonaisuus modernistisen arkkitehtuurin huipennusta, strukturalismia.

Ars Linnanmaa -päivän ohjelmaan kuuluvat mm. taidekierrokset opastajana taidehistorian lehtori Jorma Mikola ja asiantuntijaesitykset Linnanmaan arkkitehtuurista puhujana arkkitehti Pekka Laatio.

Ars Linnanmaa-päivänä on yliopiston aulatiloissa nähtävissä valokuvanäyttelyitä ja kuultavissa musiikkiesityksiä esittäjinä mm. ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia ja Oulun Teekkarikuoro TeeKu.

Vulcanalia on opiskelijoiden juhlaa

Kolmantena Vulcanalia-tapahtumapäivänä keskiviikkona 10.9. Linnanmaan kampuksella on opiskelijaetupäivä ja järjestömessut, joiden aikana lukuisat erilaiset harrasteyhteisöt, järjestöt ja yritykset esittäytyvät erityisesti tänä syksynä opintonsa aloittaville uusille opiskelijoille. Pääjärjestäjänä toimii Oulun yliopiston ylioppilaskunta.

Vulcanaliaan kuuluu railakas iltajuhla Toppilan Möljällä alkaen klo 20. Juhlassa esiintyvät Lieke-yhtye, Teekkaritorvet ja Dj:t Imad ja Jay Honey. Pääesiintyjänä on reggaeartisti Raappana.

Median edustajat ovat tervetulleita kaikkiin avajaistapahtumiin.

Lisätietoja Oulun yliopiston avajaistapahtumista:

www.oulu.fi/avajaiset

www.vulcanalia.fi

 

Kolmipäiväiset avajaistapahtumat:

johtaja Eva Maria Raudasoja, Oulun yliopisto, koulutuspalvelut, puh. 0294 48 4199

Avajaispäivä 8.9.:

rehtorin sihteeri Liisa Rönty-Pikkarainen, puh. 0294 48 4071

tiedottaja Tiina Pistokoski, Oulun yliopiston viestintäpalvelut, puh. 0294 48 4091

Ars Linnanmaa -päivä 9.9.:

palvelupäällikkö Merja Peurasaari, Oulun yliopisto, koulutuspalvelut, puh. 0294 48 7451

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Vulcanalia-päivä 10.9.:

kansainvälisten asioiden ja järjestöasioiden asiantuntija Juuli Juntura, Oulun yliopiston ylioppilaskunta, puh. 040 861 0868, kvsihteeri@oyy.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs