Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun yliopisto nousi sijoille 201-250 Times Higher Education -rankingissa

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto nousi sijoille 201-250 Times Higher Education -rankingissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 08:40
Julkaisija: Oulun yliopisto

 

Oulun yliopiston sijoitus eilen illalla julkaistussa Times Higher Education -rankingissa nousi merkittävästi sijoille 201–250. Kyseessä on Oulun yliopiston kautta aikojen paras sijoitus kansainvälisissä yliopistovertailuissa. Viimevuotinen sijoitus tässä vertailussa oli 351–400. Suomen yliopistoista Oulun yliopisto on nyt jaetulla kakkossijalla.

Oulun yliopisto kohensi sijoitustaan lähes kaikilla arviointikriteereillä eli opetuksen laadussa, tutkimuksessa, sitaatioissa ja yksityisen rahoituksen määrässä. Kansainvälinen näkyvyys on pysynyt jokseenkin samalla tasolla. Eniten parannusta on tapahtunut tutkimuksessa.

”Erityisen ilahduttavaa tässä arvioinnissa on se, että tutkimuksen kovilla kriteereillä, kuten julkaisujen määrällä ja viittauksilla menestymme nyt hyvin. Tutkimuksen edelleen nouseva taso antaa mahdollisuuden parantaa sijoitusta vielä tästäkin. Tunnustetusti kovatasoinen tutkimus alkaa vähitellen vaikuttaa positiivisesti myös maineeseemme, jolloin myös mainekriteerien arviointitulos lähtee paranemaan. Olemme hyvällä kehitysuralla ja haluan kiittää koko yliopistoyhteisöämme erinomaisesta työstä”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo.

Suomen yliopistojen joukossa Oulun yliopisto sijoittuu jaetulle toiselle sijalle yhdessä Aalto-yliopiston kanssa. Parhaiten menestyi Helsingin yliopisto, jonka sijoitus on 91. Suomesta arvioinnissa oli mukana yhdeksän yliopistoa.

”Suomen yliopistot ovat tehneet yhteistyötä niiden tuottamien, rankingeissa hyödynnettävien tietojen harmonisoimiseksi. Näiden yhteisesti sovittujen rajausten käyttöönoton pitäisi tehdä suomalaisten yliopistojen vertailun entistä luotettavammaksi”, Oulun yliopiston suunnittelupäällikkö Pertti Tikkanen sanoo.

Times Higher Education -rankingin ykköspaikalle nousi Oxford Isosta-Britanniasta. Kärkisijoja hallitsevat tuttuun tapaan Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian huippuyliopistot. Vertailussa arvioitiin tänä vuonna kaikkiaan 980 parasta yliopistoa eri puolilta maailmaa.

Times Higher Education -rankingin tulokset:
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2017/world-ranking

 

Lisätietoja:

Rehtori Jouko Niinimäki, p. 0294 484071
Suunnittelupäällikkö Pertti Tikkanen, p. 0294 484079, pertti.tikkanen@oulu.fi,
Viestintäjohtaja Marja Jokinen, p. 050 5810 264, marja.jokinen@oulu.fi

* * * * * * * * * *
Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestinta@oulu.fi
0294 484 091

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs