Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun seudun ammattikorkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2012 klo 15:51
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) on auditoinut Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) laadunvarmistusjärjestelmän ja ammattikorkeakoulu on läpäissyt auditoinnin hyväksytysti.

Auditointiryhmä toteaa, että Oulun seudun ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmä kattaa kaikki korkeakoulun perustehtävät. Korkeakoulun johto on sitoutunut laadunvarmistusjärjestelmän kehittämiseen, ja viimeisen kahden vuoden aikana tehty mittava työ antaa hyvän pohjan järjestelmän jatkokehittämiselle. Avoin toimintatapa tukee korkeakoulun laatukulttuurin kehittämistä. Opiskelijat tiedostavat hyvin roolinsa palautteen antajina ja kokevat pystyvänsä aidosti vaikuttamaan koulutusohjelmien kehittämiseen.

Auditointiraportti sisältää myös kehittämissuosituksia. Korkeakoulu on tunnistanut, että yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja sidosryhmätoiminta ovat yksi kriittisistä menestystekijöistä. Tämä edellyttäisi kaiken sidosryhmätoiminnan kattavaa laadunvarmistusta, kuten seuranta-, arviointi- ja kehittämistoiminnan systematisointia. Tukipalvelujen kokonaisuuden hahmottumiseksi korkeakoulun voisi olla hyödyllistä harkita kaikki tukipalvelut kattavan arviointi- ja palautekäytännön kehittämistä.

Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 28.3.2012 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Oulun seudun ammattikorkeakoulu täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.

Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttamien suomalaisten korkeakoulujen laadunvarmistusjärjestelmien auditointien ensimmäinen kierros vuosina 2005–2011 on päättymässä. Keskeinen tavoite on ollut tukea korkeakouluja niiden kehittäessä laadunvarmistusjärjestelmiään vastaamaan eurooppalaisen laadunvarmistuksen periaatteita ja osoittaa, että Suomessa toimii pätevä ja johdonmukainen kansallinen ja korkeakoulutasoinen laadunvarmistus. Auditointien yksi tavoite on siten myös vaikuttaa suomalaisten korkeakoulujen kilpailukykyyn globaaleilla koulutusmarkkinoilla. Kansallisena tavoitteena on koota ja välittää laadunvarmistuksen hyviä käytänteitä, edistää niiden leviämistä korkeakoululaitoksessa ja siten kehittää korkeakoulutusta kokonaisuudessaan.

Tiedote KKA:n www-sivuilla 

Lisätietoja

Marjo Nykänen, auditointiryhmän puheenjohtaja, laatupäällikkö, 040 521 1817, marjo.nykanen@mamk.fi

Marja-Liisa Saarilammi, Korkeakoulujen arviointineuvosto, pääsuunnittelija, 040 561 3978, marja-liisa.saarilammi@minedu.fi

Arja Bilund, osastosihteeri (auditointiraportin tilaukset), 09 160 76913, arja.bilund@minedu.fi

Jouko Paaso, rehtori, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, 044 556 8200, jouko.paaso@oamk.fi

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs