Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun ammattikorkeakoululla ensimmäiset kaikille yhteiset avajaiset 4.9.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoululla ensimmäiset kaikille yhteiset avajaiset 4.9.

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 11:41
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja opiskelijakunta OSAKO järjestävät yhdessä ensimmäiset koko ammattikorkeakoulun avajaiset Ouluhallissa 4.9.2015. Tapahtumassa tuodaan yhteen Oamkin opiskelijat ja henkilökunta lukuvuoden aloituksen kunniaksi.

Avajaisjuhlat alkavat yhteisellä tilaisuudella kello 13.00. Tapahtuma huipentuu kello 20.00 alkavaan opiskelijakunnan organisoimaan iltajuhlaan, Preludiin, jota tähdittävät Günther & The Sunshine Girls ja DJ Santtos. Ennakkomyynnissä olleet 1 500 lippua on jo myyty loppuun. Paikalle odotetaan 2 500 oamkilaista.

Avajaisissa julkistetaan Oamk-applikaatio, joka tarjoaa hakijoille, opiskelijoille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille koulutus- ja esittelymateriaalien sekä opiskelijoiden tekemien sovellusten digitaalisen kirjaston. Tällä hetkellä saatavilla on Uuden opiskelijan opas. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Apple Storesta ja Google Playsta. Vastaavaa ei ole tiettävästi muilla korkeakouluilla Suomessa. Lisäksi juhlissa palkitaan Oamkin vuoden opiskelija, opettaja, opinnäytetyö, julkaisu ja oamkilainen. Ouluhalliin on myös rakennettu Oamk-kylä, jossa yli 40 näytteilleasettajaa kertovat toiminnastaan erityisesti uusille opiskelijoille.

Rehtori Jouko Paaso on erittäin innostunut uudesta tavasta aloittaa lukuvuosi. Idea koko Oamkin yhteisistä avajaisjuhlista tuli opiskelijakunnalta. Viime lukuvuosi oli monella tapaa haasteellinen. Ammattikorkeakoulujen rahoitusleikkauksista johtuneet yt-neuvottelut saatettiin päätökseen, ja uusi organisaatiorakenne otettiin käyttöön 1.8.2015.

– Nyt olemme entistä ketterämpiä vastaamaan alueen elinkeinoelämän tarpeisiin. Oamk on profiloitunut Osaamisella hyvinvointia -strategiansa mukaisesti alueen korkeakouluksi, kertoo rehtori Jouko Paaso.

Oleellisin osa aluevaikuttavuutta on se, että Oamk tuottaa vuosittain lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Toinen tärkeä aluevaikuttavuuden muoto on alueen työelämään, erityisesti pk-yrityksiin, kohdentuva tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä uuden yrittäjyyden edellytysten luominen.

ICT-alan raju murros on tarkoittanut Oulun seudulla tuhansien työpaikkojen menetystä. Kuitenkin ICT:n tarve ja käyttö maailmassa lisääntyvät vauhdilla; digitalisoituminen ja globalisaatio muuttavat yhteiskuntaa perusteellisesti ja nopeasti. Oamk on vastannut tähän haasteeseen uudistamalla ja kehittämällä opetusta, jolla voidaan nopeasti reagoida digitalisoituvan maailman tarpeisiin.

– Monikulttuurinen Suomi tarvitsee osaajia, joilla on kielitaitoa. Olemme tehneet valtakunnallisestikin harvinaisen ja merkittävän päätöksen sisällyttää kaikkien tutkinto-ohjelmiemme uusiin opetussuunnitelmiin yhden lukukauden englanninkieliset opinnot – ei vain saapuville vaihto-opiskelijoille, vaan myös kaikille suomalaisille opiskelijoille, Jouko Paaso toteaa.

Oamk järjestää sidosryhmille jo perinteiseksi muodostuneen Oamk-gaalan 11.9.2015. Gaalassa julkistetaan vuoden alumni ja sidosryhmä. Lisäksi juhlassa luovutetaan rehtorille ammattikorkeakoulun käädyt, jotka on suunnitellut korusuunnittelija Katja Lettinen.

Lisätietoa:

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200
Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565

Preludista lisätietoja antaa OSAKOn hallituksen tapahtumavastaava Valtteri Törmänen, 050 597 2007

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs