Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulu Game Labin peliyritykset esittelevät osaamistaan Japanissa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulu Game Labin peliyritykset esittelevät osaamistaan Japanissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 10:06
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Oulu Game Lab ja joukko oululaisia pelialan yrityksiä ja tiimejä lähtevät Tokyo Game Show’hun 17.–20.9. esittelemään osaamistaan ja pelejään. Tokyo Game Show on yksi maailman suurimpia pelialan tapahtumia.

Osa Tokioon lähtevistä yrityksistä ja tiimeistä on syntynyt Oulu Game Labin koulutuksen myötä. Tapahtumaan ovat lähdössä Cartman, Crimson Cardinal, Icesolation, Jumbon Oy, Kaamos Games, Meizi Oy, Pandemic Era, Quantum Shake, Spinfy Oy sekä Confused Genius. Oululaiset pelialan osaajat esittäytyvät myös Suomen Japanin-suurlähetystön isännöimässä pelialan tapahtumassa.

Oulu Game Lab vierailee matkan aikana yhteistyökumppaninsa Global Lab Sendain luona. Tavoitteena on kehittää jo olemassa olevaa yhteistyötä sekä lisätä kaksisuuntaista opiskelija- ja asiantuntijavaihtoa Oulun ja Sendain välillä. Lisäksi Oamkin LAB-studio-oppimismallin tutkimustuloksia esitellään kansainvälisessä Advances in Technology Education -symposiumissa. Globaalin yhteistyöverkoston rakentaminen valittujen kumppaneiden kanssa Aasiassa ja Euroopassa on osa Oamkin koulutusviennin kehittämistä.

Oulu Game Lab on monialainen koulutusmalli, joka on räätälöity vastaamaan peliteollisuuden tarpeisiin ja kouluttamaan osaajia kansainvälisille markkinoille. Vuonna 2012 perustetun Oulu Game Labin kautta on syntynyt 11 start up -peliyritystä. Näistä esimerkiksi Viima Gamesin mobiilipeli on saavuttanut lähes 20 miljoonaa latausta, ja Xenociden peli on otettu myyntiin johtavaan tietokonepelien myyntiportaaliin Steamiin.

Oulu Game Labin tärkeimpinä tavoitteina on kehittää osaamista peliteollisuuteen, luoda uusia työpaikkoja sekä tukea uusien tuotteiden ja start up -yritysten syntymistä. LAB-koulutuksen kulmakiviä ovat työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, konseptikehittäminen, tekemällä oppiminen, kansainvälisyys, yrittäjämäinen ajattelu, osallistujien monialaisuus sekä laaja kokemuspohja. LAB-studio-oppimismallia hyödynnetään Oamkissa myös muiden alojen tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä.

Lisätietoa:

LAB-koulutuksen kehittämispäällikkö Jussi Haukkamaa, 040 195 5446, jussi.haukkamaa@oamk.fi
LAB-viestintäsuunnittelija Paula Ylipulli, 040 673 9370, paula.ylipulli@oamk.fi

oulugamelab.net

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs