Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulu Cloud Lab muuntokouluttaa ICT-osaajia pilviliiketoimintaan

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulu Cloud Lab muuntokouluttaa ICT-osaajia pilviliiketoimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2014 klo 08:19
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulu Cloud Lab (OCL) on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tilaama työvoimapoliittinen koulutus, jossa edesautetaan ICT-alan osaajia työllistymään kasvavalle pilvipalvelutoimialalle. Koulutus kestää 3.2.–28.5.2014, ja sen järjestää Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kulttuurialan yksikkö. Koulutus pidetään Oulussa Business Kitchenin tiloissa, ja se hyödyntää sekä Oulu Game Labista (OGL) saatua Lab-koulutusmallia että opetuksen sijoittumista start up -yritystoiminnan keskiöön.

OCL-koulutusryhmässä on mukana 16 ICT-alalta työttömäksi jäänyttä henkilöä, joilla kaikilla on vahva kokemus erilaisista tehtävistä ohjelmistoalalta. Koulutukseen haki noin kaksinkertainen määrä halukkaita, ja heidät haastateltiin ennen lopullista valintaa. Pääsyvaatimuksina koulutukseen oli vähintään kolmen vuoden työkokemus ohjelmistoalalta ja/tai työelämän kautta saadut valmiudet omaksua Software as a Service (SaaS) -liiketoiminnan edellyttämiä taitoja.

Koulutuksen opetusteemoja ovat teknologian lisäksi liiketoiminta ja konseptikehitys. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon todellisen yritystoiminnan tärkeitä osa-alueita, kuten rahoituksen hankkiminen ja oman liikeidean myyminen (pitching). Opetuskielenä on englanti. Koulutuksen tavoitteena on työllistymisen lisäksi edesauttaa uusien liikeideoiden syntymistä.

Opetuksessa hyödynnetään OGL:stä tuttua menetelmää, jossa pidetään aluksi kouluopetusmainen perehdytysjakso (lead-period, kesto 1 kk), jota seuraa käytännön projektin työstämisvaihe (lab-period, 3 kk). Lab-vaiheessa kehitetään ratkaisua sekä tehdään myyntiä ja haetaan rahoitusta. Samassa vaiheessa ryhmät tekevät demon, jonka avulla ryhmän kehittämä ratkaisu esitellään. Demoa voidaan myöhemmin lähteä työstämään eteenpäin tai opiskelijat voivat sen avulla havainnollistaa osaamistaan työnhaussa.

Lab-malliselle koulutukselle on ominaista yrityksen kaltaisissa pienissä ryhmissä toimiminen. Koulutuksen projekti-ideat tulevat oikeilta yrityksiltä ja niitä työstetään aluksi pareittain ja myöhemmin pienissä ryhmissä. Lead-vaiheen aikana projekteja vähennetään niiden liiketoimintapotentiaalin ja toteuttamisen arvioinnin myötä. Lopulta jäljellä on neljä projektia, joiden parissa työskennellään lab-vaiheen ajan. Jokaisella osallistujalla on oma roolinsa ryhmässä, joka toimii pienyrityksen kaltaisesti.

Koulutuksen opettajina toimivat Oamkin omat opettajat. Päätoimisena tuntiopettajana toimii Janne Karjalainen, joka oli aikaisemmin Demolan fasilitaattori. Vastuuopettajana on Teppo Räisänen ja sivutoimisina opettajina Mika Määttä ja Kari-Pekka Heikkinen. Lisäksi koulutus sisältää alan asiantuntijavierailuja.

Lisätiedot: Janne Karjalainen, 040 141 5207, janne.karjalainen@oamk.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs