Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » OTA KOPPI -hankkeen keskustelutilaisuus Salossa: Lounasruokailu tavaksi

Turun ammattikorkeakoulu

OTA KOPPI -hankkeen keskustelutilaisuus Salossa: Lounasruokailu tavaksi

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 11:02
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

OTA KOPPI! – Syö ja liiku terveydeksi -hankkeessa Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut auttavat vailla työ- ja opiskelupaikkaa olevia 16–29 v. nuoria oman terveytensä tekijöiksi. Salolaiset lounasravintolayrittäjät ovat Ottaneet Koppia näistä nuorista ja lupautuneet mukaan lounasravintolaverkostoon. Verkoston ravintolat tarjoavat nuorille edullista lounasruokaa lounasaikaan.

Lounasravintolaverkostossa on mukana jo 11 yrittäjää sekä Salon kaupungin henkilöstöravintola ja Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteen Sodexo-ravintola.

Salon Seudun Sanomien Maittava Menu -sivustolla on Ota Koppi – syö ja liiku terveydeksi -logo niiden ravintoloiden kohdalla, jotka ovat mukana verkostossa.

Tietoa hankkeesta löytyy myös hankkeen omilta sivuilta http://otakoppi.turkuamk.fi/

 

Tule mukaan kuulemaan lisää!

Maanantaina toukokuun 12. päivänä klo 17.00 – 19.00 järjestetään Salossa

Lounasruokailu tavaksi -tilaisuus Lounasravintola Lounarissa Meriniitynkatu 11.

Tilaisuudessa lounasravintolayrittäjät keskustelevat lounasruoan yhteiskunnallisesta ja terveydellisestä merkityksestä Ota Koppi -hankkeen projektipäällikkö Annukka Mattisen johdolla. Paikalla on myös hankkeen liikuntaverkostovastaava Liisa Anttila.

Lounasruoka tuo terveyttä

Lounas rytmittää päivän. Aamupäivän syömisestä panttaaminen kasvattaa nälän tunteen liian suureksi, jolloin ruoasta ei pystykään enää nauttimaan, vaan sitä syö ahmien koko illan. Tämä lisää helposti paino-ongelmia, ahdistuneisuutta ja masennusta.

Lounasravintoloiden lounastarjoilu sisältää jokaisena arkipäivänä salaattipöydän, lämpimän ruoan, leipävalikoiman ja ruokajuoman. Näistä nuori voi koota itselleen aterian, josta hän saa merkittävän osan päivittäin tarvitsemistaan energia- ja suojaravintoaineista.

 

OTA KOPPI! – Syö ja liiku terveydeksi -hankkeessa Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut auttavat vailla työ- ja opiskelupaikkaa olevia 16–29 v. nuoria oman terveytensä tekijöiksi. He haastavat tähän työhön mukaan myös julkisia sekä yksityisiä ravitsemis- ja liikunta-alan toimijoita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos rahoittaa hanketta vuosina 2013–2015 Terveyden edistämisen määrärahalla.

 

Lisätiedot:

Lehtori Annukka Mattinen, Terveys ja hyvinvointi, Turun AMK, p. 040 355 0419

Opettaja Liisa Anttila, Terveys ja hyvinvointi,  Turun AMK, p. 040 355 0135

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs