Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oriveden Opiston kesäkursseilla juhlitaan taas pyöreitä vuosia

Kansanvalistusseura

Oriveden Opiston kesäkursseilla juhlitaan taas pyöreitä vuosia

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 14:20
Julkaisija: Kansanvalistusseura

 

Oriveden Opiston kesäkursseilla juhlitaan taas pyöreitä vuosia

Oriveden Opiston kesäkurssit ovat osa Oriveden Suvea. Kursseilla voi opiskella musiikkia, kirjoittamista, kuvataidetta, kieliä ja luovaa hyvinvointia. Kesäkursseja on niin harrastajille kuin myös tietoja ja taitoja työssään tarvitseville. Kurssit ovat täysihoitokursseja, joten arjen voi jättää mielestään ja heittäytyä kokonaan hauskan ja hyödyllisen oppimisen pariin.

Kesäkuu on juhlakuu. Klemetti-Opiston 60-vuotista taivalta juhlitaan kansanjuhlan merkeissä 14.6. klo 19. Klemettiläisten ohjelmasta nautitaan hyvällä säällä puistossa ja sateen sattuessa sisätiloissa. Klemetti-Opiston Naiskuoron 30-vuotisjuhlakonsertti on15.6. klo 19.

 

Kesäkuu on musiikin aikaa

Ohjelmassa on perinteisteisiä kuorokursseja, laulukursseja sekä musiikkikasvatusta.

Uutuutena on mm. Barbershop-laulukurssi, joka on neliäänistä a capella laulua. Ohjaajana kurssilla toimii mieskvartetti Carpe diem. Kurssi sopii niin mies- kuin naislaulajille.

Maailman musiikin pariin vie englanninkielinen, huippupedagogin ohjaama Music from five continets - A Master Class with Doug Goodkin -kurssi.

Nuorison orkesterikurssi on Suomen vanhin nuorten muusikkojen leiri ja tulevana kesänä on 52. leiri. Sinfoniaorkesteria johtaa Jukka Iisakkila ja puhallinorkesteria Inka Puhakka.
Molemmat orkesterit esiintyvät päätöskonsertissa 19.6. klo 16.

Sinfoniaorkesterin ohjelmassa on Silvestre Revueltasin  Sensemaya, Jean Sibeliuksen Satu ja Maurice Ravelin Bolero.

 

 Kirjoittajapäivät alkavat juhannukselta

Kirjoittajat aloittavat työskentelynsä jo kesäkuussa ja kurssit jatkuvat pienen paussin jälkeen aina elokuulle. Kuusipäiväisiä kursseja on sekä harrastajille että jo omaa kokoelmaa suunnitteleville. 
Kurssit noudattelevat totuttua ja hyväksi havaittua: runoa, proosaa, luovaa kirjoittamista, journalistista kirjoittamista, filosofista kirjoittamista jne. Uutuuksina ovat mm. Kevyen ihmissuhdeproosan paja sekä ”poikkitaiteellinen” sanoista kuviksi ja kuvista sanoiksi

-kurssi.

Uuden Kirjan Päivät -kirjallisuustapahtuma järjestetään vasta 30.8. - 1.9.2013. Piritta Maavuoren juontamien päivien teemana on ”Unelmat”.

 

 

Kuvataidetta kesäkuusta elokuulle

Kuvataidekurssilaiset valtaavat opiston pihat ja lähiseudut kesäkuun lopusta elokuulle. Kesän kurssiohjelmassa on monipuolisesti maalaamista ja piirtämistä eri välinein; aiheina ihminen, maisema tai vaikkapa sanat. Lisäksi on tarjolla valokuvaa kesän valossa ja akvarelleja retkeillen. Uutuuskursseista mainittakoon Itä-aasialainen ja kiinalainen tussimaalaus- ja piirustuskurssi. Kurssin kanssa samaan aikaan järjestetään kiinan kielen kurssi joten yhteistä ohjelmaakin on luvassa. Kuuden päivän kurssit ovat tiiviitä kuvataiteen paketteja, mutta tarjolla on myös yleisön pyynnöstä kahdeksan päivän pituisia kursseja.

26.7. - 1.9. on yllättävä kutsunäyttely ”Pakko tehdä”, jossa taiteen harrastajat, ITE- taiteilijat ja taiteen ammattilaiset kohtaavat toisensa. Näyttelyyn liittyvä kesän kuvataideseminaari 27.7. tuo yhteen erilaisia näkökulmia taiteen tekemiseen.


Kiinasta turkin kautta englantiin

Kurssikesän päättää pariviikkoinen kielikurssien sarja. Kielinä ovat englanti, espanja, esperanto, italia, kiina, portugali, ranska ja turkki. Pääpaino kursseilla on puhutun kielen harjaannuttamisessa, unohtamatta kuitenkaan keskeistä kieliopin kertausta. Uutuuksiakin on tarjolla. Turkkiin matkaaville on tarjolla turkin kielen alkeiskurssi. Muutaman vuoden tauolla ollut kiinan alkeet ja taiji on myös ohjelmassa.  Wild about English on suunnattu joko luontokieltä työssään tarvitseville tai muutoin luonnosta kiinnostuneille. Luvassa on hauskoja, helppoja retkiä ja luonnontuntemusta pelkästään englannin kielellä.

 

Luova hyvinvointia kesäkursseilta

Luovan hyvinvoinnin kurssisarjaa on laajennettu. Jo pitkään ohjelmassa olleet äänenkäytön kurssit ovat saaneet seurakseen kursseja monelta eri aihealueelta.

Koulutusta saavat niin esimiehet, varhaiskasvattajat kuin kirjan taittamisen aloittajat.

NLP-koulutusta on myös ohjelmassa pitkästä aikaa. Eikä sovi unohtaa myöskään Voimanainen kurssia, joka työmenetelminä ovat NLP, draamapedagogiikka sekä sosiaalipanoraama.

 

Tervetuloa kesäkursseille Oriveden Suveen!

Oriveden Opisto

Puh. 0207 511 511

www.orivedenopisto.fi

 

KANSANVALISTUSSEURA – Tilaa sivistykselle. Rakennamme oppivan elämäntavan yhteiskuntaa. Julkaisemme, koulutamme ja vaikutamme, Suomessa ja maailmalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs