Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oppisopimuksen työpaikkakouluttajat kouluttautuivat eurooppalaiseen malliin

Koulutuskeskus Salpaus

Oppisopimuksen työpaikkakouluttajat kouluttautuivat eurooppalaiseen malliin

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Eri yritysten oppisopimusopiskelijoiden ohjaajat ovat kevään aikana kouluttautuneet Koulutuskeskus Salpauksessa uudenlaisella, yhteiseurooppalaisella mallilla. Oppimisprosessin ohjaukseen keskittyvä pilottikoulutus päättyy juhlavasti tiistaina 18.6. klo 13–17. Päättötyöt esitellään ja todistukset jaetaan osoitteessa Sammonkatu 8 H, 4. kerros, Lahti.

Koulutukseen osallistui 12 Salpauksen oppisopimusopiskelijan työpaikkakouluttajaa erilaisista organisaatioista, kuten Koskisen Oy, Tiimari Oyj ja Sotainvalidien Keskusliitto. Lähes jokaisella on parhaillaan omalla työpaikallaan oppisopimuksella ammattiin opiskeleva ohjattava.

– Laadukkaan työssäoppimisen ohjauksen taustalla on osaava ja tehtäväänsä sitoutunut ohjaaja. Tässä pilottihankkeessa keskityimme ainoastaan työssä tapahtuvan oppimisen ohjaukseen ja erilaisten oppijoiden huomioimiseen. Osallistujat ovat kiittäneet erityisesti tätä lähtökohtaa, kertoo koulutuksen toteutuksesta vastannut opettaja Anne Mielonen.

Oppimisprosessin ohjauksen koulutus on osa European Workplace Tutor -koulutusohjelmaa, josta saa eurooppalaisen työpaikkakouluttajan pätevyyden todistuksineen. Hankkeessa on mukana kahdeksan eri Euroopan maata.

– Yhteiseurooppalainen työpaikkaohjaajakoulutuksen malli on kehitetty palvelemaan entistä liikkuvampaa Eurooppaa. Työssä opitaan tänä päivänä yhä enemmän, ja opiskelijat liikkuvat joustavasti työssäoppimisjaksoillaan eri puolilla EU-aluetta, kertoo projektipäällikkö Marja Orpana-Niitlahti.

Koko projektia koordinoidaan Saksasta, joka on edelläkävijämaa työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa.

- Suomen koulutusjärjestelmässä painottuu yhä enemmän käytännönläheinen oppiminen työssä. Työelämän ohjausosaamisen tarve kasvaa esimerkiksi nuorisotakuun kautta. Tämän eurooppalaisen koulutusohjelman nyt suorittaneet ohjaajat ovat jo vieneet omille työpaikoilleen koulutuksen oppeja. Saamamme palautteen mukaan organisaatiot ovat kiinnostuneet tämäntyyppisestä koulutuksesta myös jatkossa, toteavat Anne Mielonen ja Marja Orpana-Niitlahti.

Lisätietoja 
Projektipäällikkö Marja Orpana-Niitlahti, puh. 050 385 5578
Opettaja Anne Mielonen, puh. 050 526 5896
Koulutuskeskus Salpaus

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs