Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan uusi rakennus tuo erityiskoulut yhteen Jyväskylän Kukkumäkeen

Senaatti-kiinteistöt

Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan uusi rakennus tuo erityiskoulut yhteen Jyväskylän Kukkumäkeen

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2014 klo 11:09
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Jyväskylän näkövammaisten koulu ja Haukkarannan koulu yhdistyivät vuoden 2013 alusta hallinnollisesti ja toiminnallisesti Oppimis- ja ohjauskeskus Onervaksi. Tämän entistä monimuotoisemman oppimis- ja ohjauskeskuksen yhteydessä toimii myös valtion ylläpitämä Onerva Mäen erityiskoulu, jonka tehtävänä on järjestää esi-, perus- ja lisäopetusta oppilaille, jotka näkemiseen, kuulemiseen, kieleen tai vuorovaikutukseen liittyvän vaikeuden vuoksi tarvitsevat erityistä tukea. Lisäksi koulu tarjoaa tarvittaessa myös asumispalveluja kauempaa tulevia oppilaita varten.

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Oppimis- ja ohjauskeskus Onervalle uuden rakennuksen Jyväskylän Kukkumäkeen vanhan näkövammaisten koulun tontille.  

Uuden rakennuksen tiloihin siirtyvät nyt erillään olevat yksiköt Haukkarannasta, Sepänkadulta, Kukkumäestä sekä Tervalasta.  Oppimis- ja ohjauskeskuksessa tarjotaan palveluja oppimisen ja koulunkäynnin tuen tarpeisiin – yleisen, tehostetun ja erityisen tuen toteuttamiseen.  Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva toimii Opetushallituksen alaisuudessa, ja on osa valtakunnallista oppimis- ja ohjauskeskusten Valteri-verkostoa.

Opetus sekä oppimista tukeva kuntoutus ja ohjaus muodostavat kokonaisuuden. Kuntouttava arki on johtavana ajatuksena kaikessa oppimis- ja ohjauskeskuksen toiminnassa. Siten myös oppilaskoti on oppimisympäristö. Sen monipuolinen vapaa-ajan toiminta ja kodinomainen ympäristö ovat olennainen osa kokonaiskuntoutusta.

Uuden rakennuksen suunnittelun perusajatuksena on ollut uudenlaisen työ- ja oppimisympäristön luominen. Henkilökunta ja oppilaat ovat aktiivisesti olleet mukana tilojen suunnittelussa. Rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy. 

Rakennushankkeelle on myönnetty rakennuslupa, ja rakennustyöt tontilla käynnistyvät huhtikuussa 2014.  Aikataulun mukaan oppimis- ja ohjauskeskus valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä.

Rakennushankkeella on haastavat tavoitteet

Rakennushanke on haasteellinen niin rakenteiden, ympäristötavoitteiden kuin aikataulun vuoksi. Energiatavoitteet ovat korkeat, sillä tavoitteena on matalaenergiataso eli A+ rakennus.  Toteutusmuoto tulee olemaan jaettu urakka, jossa päätoteuttajana toimii pääurakoitsija. Sivu-urakat alistetaan pääurakkaan. Hankkeen rakennuttaja- ja valvontatehtävät hoitaa Pöyry CM Oy. Rakennuksen kerrosala on 12259 krm² ja kokonaistilavuus  56013 m³. Hankkeen kustannusarvio 29,0 milj. euroa (alv 0%).

 

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt, rakennuttajapäällikkö Jouni Viri, puh. 040 742 6131

Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva, oppimispäällikkö Tuulia Ikkelä-Koski, puh. 0295 332 811  

Pöyry CM Oy, projektipäällikkö Lauri Blom, puh. 040 773 9881

Hankkeen perustiedot:

Käyttäjänä Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva.

Rakennuttajana on Senaatti-kiinteistöt

Projektinjohtokonsulttina toimii Pöyry CM Oy

Tietomallikoordinaattorina ja IM-managerina toimii Sillman Arkkitehtitoimisto Oy.

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy, rakennesuunnittelusta KPM-Engineering Oy / Finmacon KS, LVIA-suunnittelusta LVI-insinööritoimisto Lindroos Oy, sähkösuunnittelusta Airix Talotekniikka Oy, elinkaarisuunnittelusta Granlund Oy, AV- ja akustiikkasuunnittelusta Akukon Oy sekä pohjarakennesuunnittelusta Insinööritoimisto Geo-Control Oy.

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja  toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle.  Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut.
www.senaatti.fi

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs