Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelupaikkaa vaille jääneille nuorille infotilaisuus 17.6.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelupaikkaa vaille jääneille nuorille infotilaisuus 17.6.

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2013 klo 15:21
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valtakunnallisen toisen asteen yhteishaun tulokset julkistetaan 13.6.2013. Hämeenlinnan seudulla toisen asteen oppilaitosten aloituspaikat ovat täyttymässä erittäin hyvin. Opiskelupaikkaa vaille jääneiden ei kuitenkaan kannata vielä luovuttaa, sillä peruutuspaikoille valitaan opiskelijoita varasijoilta aina koulujen aloittamiseen asti.

Hämeen TE-toimistossa Hämeenlinnassa (Raatihuoneenkatu 11) järjestetäänmaanantaina 17.6. klo 14–15.30 infotilaisuus, jossa on mahdollisuus kysyä jälkivalinnasta, täydennyshausta, ammattistartista, kymppiluokasta, työ- ja elinkeinotoimiston tarjoamista palveluista ja peruskoulun juuri päättäneiden tuetusta oppisopimuksestasekä muutenkin suunnitella tulevaisuutta yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuden järjestämisestä vastaa seudullinen yhteistyöryhmä. Paikalla on edustajia Ammattiopisto Tavastiasta, Hämeen ammatti-instituutista, Kiipulan ammattiopistosta, lukioista, TE-toimistosta, Hämeenlinnan seudun oppisopimustoimistosta ja etsivästä nuorisotyöstä. Ohjauksen ja neuvonnan avulla halutaan kannustaa nuoria sopivan paikan etsimiseen.

Yhteishaussa valittujen hakijoiden on ilmoitettava 27.6. mennessä, ottavatko opiskelupaikan vastaan. Jos oppilaitokseen tulee peruutuksia, valitaan pistejärjestyksessä seuraava peruuttaneen tilalle. Käytännössä tätä työtä tehdään oppilaitoksissa aina koulujen alkuun asti ja joissain tapauksissa vielä koulun alettuakin. Vaikka ei siis tulisi valituksi heti tulosten julkistamisen aikaan, on mahdollista, että hakija valitaan kesän aikana peruutuspaikalle varasijalta.

Valtakunnallisessa täydennyshaussa 5.–12.7. opiskelupaikkoja saattaa löytyä muilta alueilta. Hämeenlinnan seudun ammattilaisiin oppilaitoksiin ei ole jäämässä vapaita paikkoja täydennyshakuun.

Ammattiopisto Tavastian ammattistartti-opintolinjalle on hakuaika 17.6.–19.7. Ammattistartti on ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, joka on tarkoitettu peruskoulun päättäneille nuorille, jotka haluavat selkeyttää ura- ja koulutussuunnitelmiaan, parantaa opiskeluvalmiuksiaan ja kehittää itsenäisyyttään.

Hämeenlinnan kaupungin kymppiluokalle hakuaika on 17.6.–19.7. Lisäopetus järjestetään Hämeenlinnan Lyseon yläkoulussa. Peruskoulun lisäopetuksen tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja vahvistaa mahdollisuuksia saada toisen asteen opiskelupaikka seuraavassa yhteishaussa. Lisäopetusvuoden aikana voi myös pohtia ja selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiaan.

Uusi vaihtoehto on suoraan peruskoulusta (luokilta 9.–10.) tuleville tarkoitettu tuettu oppisopimuskoulutus. Työnantajalla on mahdollisuus korotettuun työnantajakorvaukseen, mikäli se palkkaa tällaisen nuoren oppisopimuksella töihin ja kouluttautumaan vuoden 2013 aikana.

Lisätietoja

Pirjo Kaitala (Hämeen ammatti-instituutti), p. (03) 646 4241 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs