Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelukyky.fi-sivustolta ideoita opiskelukyvyn kehittämiseen

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Opiskelukyky.fi-sivustolta ideoita opiskelukyvyn kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2014 klo 11:29
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 17.2.2014
Vapaa julkaistavaksi

Uusi Opiskelukyky.fi-sivusto tarjoaa opiskeluyhteisöille ideoita ja malleja opiskelukyvyn ja opiskeluinnon tukemiseen. Sivusto kokoaa Suomen ylioppilaskuntien liiton koordinoiman opiskelukykyä edistävän Kyky-projektin kolmivuotisen työn tulokset ja täydentää jo syksyllä julkaistua Innolla opiskelukykyä -materiaalia.

Opiskelukyky.fi-sivuston artikkeleissa tutustutaan muun muassa opiskelijakeskeiseen oppimiseen ja annetaan vinkkejä opiskelijajärjestöjen yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Sieltä löytyy myös esimerkkejä opiskelijayhteisöjen vahvistamiseen ja opiskelutaitojen tukemiseen opetuksessa. Materiaalia voivat hyödyntää niin yliopistojen opetushenkilökunta, opintojen ohjaajat ja kehittäjät kuin ylioppilaskuntien toimijat ja ainejärjestöaktiivit. Sivusto täydentyy kevään aikana uusilla artikkeleilla.

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä ja se vaikuttaa opintojen sujumiseen, oppimistuloksiin sekä opiskelijan ja yhteisön hyvinvointiin. Hyvä opiskelukyky tuottaa mitattavia tuloksia. Esimerkiksi Opiskelijabarometri 2012 -tutkimuksen mukaan opiskelutaitonsa hyviksi kokevat opiskelijat kerryttävät muita nopeammin opintopisteitä ja ovat tyytyväisempiä oppimiseensa.

“Samasta tutkimuksesta selviää, että opiskelutovereiden tuki on tärkeää erityisesti opiskelijoille, joilla on vaikeuksia elämänhallinnan kanssa. Kavereiltaan tukea saavat opiskelijat eivät harkitse opintojensa keskeyttämistä yhtä usein kuin muut”, projektipäällikkö Laura Heinonen Kyky-projektista sanoo.

Opiskelukykyyn vaikuttavat opiskelutaitojen ja sosiaalisen opiskeluympäristön lisäksi fyysinen ympäristö, yliopiston opetus- ja ohjaustoiminta sekä opiskelijan omat voimavarat. Opiskelukykyyn voidaan koulutus- ja sosiaalipoliittisten ratkaisujen ohella vaikuttaa yliopistoyhteisön ja opiskelijoiden omien yhteisöjen toiminnalla.

Kyky-projekti on SYL:n koordinoima ESR-rahoitteinen hanke ja osa laajempaa Campus Conexus II -projektia. Projektin yhteistyötoimijoita ovat Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto sekä niiden ylioppilaskunnat.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö  Laura Heinonen, p. 044 3093 520, etunimi.sukunimi@syl.fi
Suunnittelija Eeva Myller, p. 044 780 0229, etunimi.sukunimi@syl.fi
www.opiskelukyky.fi
Twitter ja Facebook: aihetunnus #opiskelukyky

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs