Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijoilla pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet opiskeluun

Professorit ja Tieteentekijät

Opiskelijoilla pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet opiskeluun

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 11:51
Julkaisija: Professorit ja Tieteentekijät

 

Helsingin keskustaan vyöryy tänään tuhansia opiskelijoita osoittamaan mieltään opintotukileikkauksia vastaan. Mielenilmauksessa on mukana myös yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstöä.

Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton mielestä opiskelijoilla tulee olla tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskeluun. Tämä on aina ollut suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuus. Opintotuen leikkaaminen ja sen muuttaminen enemmän lainapainotteiseksi sotii pahasti tätä vastaan.

Opintotukiuudistuksen yhdeksi tavoitteeksi mainitaan opiskeluaikojen lyhentäminen. Tämän saavuttaminen näyttää tässä tilanteessa täysin utopistiselta. Yliopistorahoituksen leikkaukset vaikuttavat väistämättä opetustarjontaan. Kurssien määrää joudutaan supistamaan ja opetusta antamaan yhä enemmän isoissa ryhmissä. Yliopistohenkilöstön irtisanomiset ja muut mittavat säästötoimet vaikuttavat pakosti myös opiskelijoiden valmistumisaikoihin.

-          Kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että rahoitusleikkaukset yliopistoista, opetuksesta ja tutkimuksesta ovat haitallisia. Ne syövät tulevaisuutta niin opiskelijoilta, tutkimuksen edellytyksistä kuin koko Suomen talouden nousulta, toteavat liittojen puheenjohtajat Kaarle Hämeri ja Petri Koikkalainen.  

Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto tervehtivät ilolla neljän oppositiopuolueen välikysymystä koulutus- ja opintotukileikkauksista.

”Koulutuksen laatuun ja tutkimukseen kohdistuvat menojen leikkaukset vaikuttavat negatiivisesti tuottavuuteen ja tulevaan kasvuun. Tällaisia leikkauksia pitäisikin siksi välttää.” Näin totesi talouspoliittinen arviointineuvosto raportissaan viime tammikuussa. Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto odottavat, että hallitus korjaa tältä osin politiikkaansa viimeistään huhtikuun alun kehysriihessä.

 

LISÄTIETOJA:

puheenjohtaja Kaarle Hämeri (Professoriliitto), 040 568 4487;

puheenjohtaja Petri Koikkalainen (Tieteentekijöiden liitto), 050 544 7442

 

 

 

 

Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto ovat akavalaisia ammattijärjestöjä. Liitoissa on jäseniä yhteensä yli 9000. Suurin osa jäsenistä lukeutuu yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstöön.

www.professoriliitto.fi

Twitter @ProfLiitto

www.tieteentekijoidenliitto.fi

Twitter @Tieteentek

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs