Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijoiden puumuotoilua Designers' Village -näyttelyssä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opiskelijoiden puumuotoilua Designers' Village -näyttelyssä

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 07:45
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun puumuotoilun ja rakennustekniikan opiskelijat osallistuivat elokuussa 2014 Designers´ Village -työpajaan Hollolassa. Jokainen opiskelijaryhmä sai oman kohteensa Messilän ympäristöstä, jonne he suunnittelivat ja toteuttivat puurakennelman.

Tämän viikon mittaisen tapahtuman järjesti Pro Puu ry puutekniikan, -muotoilun ja -arkkitehtuurin opiskelijoille, ja sen tuotokset – pienoismallit ja kuvat – ovat nyt esillä Kyamkissa järjestettävässä näyttelyssä.

Aika: 9.–29.10.2014 ma-pe klo 8-16
Paikka: Kyamk, Kasarminmäki, Paja-rakennus, Kuuselankatu 1, Kouvola (www.kyamk.fi/kasarminmakikartta)

Kyamkin opiskelijaryhmä toteutti työpajassa Paanulaavu-nuotiopaikan, joka toimii lumi- ja tuulensuojana lastenrinteen alapäässä. Ajatus lähti iglumaisesta muodosta, jossa yhdistyy moderni ja perinteinen muotoilu. Erikorkuisilla penkeillä voivat istua niin lapset kuin aikuisetkin. Suunnittelu käynnistyi jo hyvissä ajoin ennen työpajaa, ja ideasta rakennettiin myös pienoismalli.

Opiskelijaryhmään kuuluivat Matti Kantoniemi, Miska Karvinen ja Jani Rossinen puumuotoilusta sekä Teemu Malinen rakennustekniikasta. Opiskelijaryhmää ohjasi lehtori Pekka Malinen.

Pro Puun arvioitsijat pitivät Paanulaavua onnistuneena yhdistelmänä perinnerakentamista ja nykypäivää. He totesivat, että ”harva asiantuntija tulee uskomaan kyseisen nuotiopaikan rakennetun kenttäolosuhteissa neljässä päivässä. Paanulaavu on kaunis ja käytännöllinen ja sen suunnittelussa on huomioitu Pikkukylän asiakaskunta eli lapset vanhempineen.”

Designers´ Village -ohjelma palvelee oppilaitosten koulutuksellisia tavoitteita sekä teollisuuden ja rakennusalan tutkimus- ja kehitystyötä. Tavoitteena on myös uusien kaupallistettavien tuoteideoiden syntyminen.

Lisätietoa tapahtumasta on tarjolla Designers´ Villagen blogissa http://designersvillage.blogspot.fi sekä ProPuu ry:n sivuilla www.propuu.fi.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Lehtori Pekka Malinen
044 702 8355, pekka.malinen@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs