Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijoiden liikeideat raiteilleen matkalla Ouluun ja takaisin 6.–7.5.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijoiden liikeideat raiteilleen matkalla Ouluun ja takaisin 6.–7.5.

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2014 klo 11:26
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää jo toistamiseen opiskelijoilleen suunnatun liikkuvan ja intensiivisen tavan kehittää liikeideoitaan 6.–7.5.2014. Tällä kertaa mukaan lähtee 21 opiskelijaa, joilla on jo olemassa liikeidea tai toiminnassa oleva yritys. Liikeideoita on mukana junassa yhteensä 14, sillä osa opiskelijoista vie ideoitaan eteenpäin tiimeissä. Pääosa oppimisesta ja kehittämisestä tapahtuu junamatkan aikana Hämeenlinnasta Kuopion kautta Ouluun sekä takaisin Hämeenlinnaan.

Junamatka ja siihen liittyvät toiminnot tarjoavat intensiivisen ja yhteisöllisen tavan kehittää, koetella ja testata liikeideoita, hankkia asiakkuuksia sekä etsiä yhteistyökumppaneita. Mukana junamatkalla on HAMKin asiantuntijoiden lisäksi sparraajina ja kommentoijina mm. yritysneuvonnan edustajia sekä pääomasijoittamisen ja sarjayrittäjyyden asiantuntijoita. Osa sparraajista on paikan päällä junassa, osa on mukana etäyhteyden välityksellä.

Mukana liikeideoita tuotemuotoiluista koirakahvilaan sekä päiväkoteihin asti

– On hienoa, että opiskelijoistamme löytyy yrittäjyydestä kiinnostuneita henkilöitä näin monelta alalta. Tälläkin kertaa mukaan lähtee opiskelijoita muun muassa tietojenkäsittelystä, tekniikasta, muotoilusta, liiketaloudesta, maatilataloudesta sekä ylemmistä AMK-tutkinnoista. Näin ollen myös liikeideat ovat hyvin monipuolisia ja pystymme hyödyntämään monialaista opiskelijajoukkoa näiden ideoiden kehittämisessä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Hanka.

Liikeidean kehittäminen alkaa heti Hämeenlinnassa junaan hypätessä asiakkuuksien ja arvolupauksien tiimoilta. Ensimmäinen pidempi pysähdys tehdään Kuopiossa, jossa Nuorten Yrittäjien Voimalan valiokunta ottaa Amazing Business Train -matkaajat vastaan. Matka jatkuu iltapäivällä vielä kohti Oulua, jossa seuraavana aamuna junamatkalaiset pääsevät esittelemään myyntipuheitaan kasvuyrittäjyyskeskus Business Kitchenin ammattilaisille.

Jatkoa onnistuneelle toteutukselle

– Toteutimme ensimmäisen junamatkan viime vuoden lokakuussa. Tällöin matkaan lähti opiskelijoita, joilla ei ollut vielä valmiina liikeideoita. Junamatkan suosio yllätti ja halusimme järjestää vastaavanlaisen mahdollisuuden myös niille opiskelijoille, jotka ovat jo pidemmällä liikeideoidensa kanssa, kertoo Hanka taustoista.

Amazing Business Train -matka ei kuitenkaan pääty vielä Hämeenlinnan asemalle saavuttaessa. 27.5. järjestetään nimittäin Visamäki Pitching -tapahtuma, jossa muiden joukossa myös matkalla olleet opiskelijayritykset pääsevät pitämään myyntipuheita potentiaalisille rahoittajille sekä verkostoitumaan.

Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanke on ESR-rahoitteinen hanke ja tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus. Mukana hankkeen toteuttamisessa Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Yrityspaja Oy sekä Kehittämiskeskus Oy Häme.

Lisätietoja
työelämäpalvelukoordinaattori Eveliina Toivonen, p. 03 646 4361 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs