Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijoiden kaasubussi-idea mukana Gasumin innovaatiokilpailun finaalissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijoiden kaasubussi-idea mukana Gasumin innovaatiokilpailun finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 15:42
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoiden neljän hengen joukkue on päässyt viiden parhaan joukkoon energiayhtiö Gasumin järjestämässä Hyvän ilman lintu -innovaatiokilpailussa.

Avoin innovaatiokilpailu haastoi ideoimaan ilmanlaatua parantavia, uusia luonnonkaasuratkaisuja. Tavoitteena oli löytää pitkälle vietyjä ja kaupallista potentiaalia omaavia ehdotuksia. Kesäkuussa 2013 ratkeavan kilpailun voittajalla on mahdollisuus saada jopa 100 000 euron innovaatiopalkinto.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan sata ideaa, joiden joukosta valittiin kymmenen ideaa jatkoon. Hamkilaisten idean taustalla on julkisuudessa esillä olleet ongelmat kaasubussien turvallisuudessa. - Ideassa pureudutaan kaasubussien onnettomuustilanteiden turvallisuuden parantamiseen kaasusäiliön sisällön hallitulla polttamisella. Tämä estää syttymisherkän kaasun leviämisen ympäristöön ja avoimen kaasuliekin. Laite toimii turvallisuutta lisäävänä tekijänä onnettomuustilanteissa, mutta ei ole lainkaan hyödytön normaalikäytössä, vaan silloin se toimii bussin ilmastointilaitteena, kertovat joukkueen opiskelijat.

Idean isä on Kimmo Sääluoto, joka lähestyi joulukuussa kolmea opiskelukaveriaan ja tiedusteli heidän innokkuuttaan lähteä kisaan mukaan. Sari Koivusalo, Sari Tammisto ja Sini Laine tutustuivat kilpailun sääntöihin ja päätös osallistumisesta oli pian syntynyt.

Ensimmäisessä työpajassa kymmenen jatkoonpäässyttä joukkuetta esitteli ideansa lyhyesti tuomaristolle ja muille joukkueille. - Työpajassa esitettyjen asioiden perusteella tuomarit tekivät vielä karsinnan, jossa puolet karsittiin pois eli viisi joukkuetta ja ideaa on nyt jäljellä kilpailussa, opiskelijat kertovat.

Tällä viikolla joukkue osallistui kilpailun toiseen työpajaan, ja sen jälkeen he jatkavat vielä kilpailun tehtävien sekä idean työstöä. - Viimeiset materiaalit meidän tulee toimittaa kilpailun tuomaristolle toukokuun puoleenväliin mennessä, ja kilpailu ratkeaa kesäkuussa, kertaa joukkue kilpailun kulkua.

Kimmo Sääluoto, Sari Koivusalo, Sari Tammisto ja Sini Laine ovat kolmannen vuoden aikuisopiskelijoita HAMKin Visamäen yksikössä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot
Sini Laine, p. 050 535 0276 tai sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

www.hyvanilmanlintu.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs