Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijoiden ideat lentoon Innovation Express -junamatkalla Eurooppaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijoiden ideat lentoon Innovation Express -junamatkalla Eurooppaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2012 klo 13:34
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Seitsemäntoista yrittäjähenkistä opiskelijaa matkustaa kahdessa viikossa junalla Brysselistä Strasbourgin ja Nizzan kautta Barcelonaan 12.–25.11.2012. Matkan aikana opiskelijat kehittävät omia yritysideoitaan kansainvälisessä ympäristössä. Brysselissä opiskelijat ojentavat Nuorten yrittäjien manifestin kilpailukomissaari Joaquín Almunialle sekä talouskomissaari Olli Rehnin edustajalle.

Innovation Expressin järjestää LaureaES, ja sen rahoittavat Uudenmaan liitto osana eurooppalaista yrittäjyysaluevuotta (EER 2012) sekä Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostama FUAS-liittouma.

Matkalle osallistuvat nuoret yrittäjät ja yrittäjähenkiset opiskelijat kehittävät matkan aikana yritysideoidensa tärkeimpiä osa-alueita. - Tapaamme alan parhaita osaajia ja kehitämme muun muassa ansaintamallia, asiakkuuksien hallintaa ja rahoitusta, Simo Takanen LaureaES:stä kertoo.

Brysselissä opiskelijat tapaavat poliittisia päättäjiä, perehtyvät vaikuttamiseen ja lobbaukseen, verkostoitumiseen, myyntiin ja markkinointiin. Strasbourgissa opiskelijat pääsevät paikallisten opiskelijoiden ja yrittäjien vieraaksi. He opettelevat esittelemään liikeideansa lyhyesti ja ytimekkäästi hiomalla omaa pitch-esitystään ja kehittävät omaa liiketoimintasuunnitelmaansa edelleen. Nizzassa opiskellaan rahoitusta ja tavataan bisnesenkeleitä. Matkan päätepisteessä Barcelonassa opiskelijat saavat tietoa lakiasioista ja sopimuksista ja tapaavat rahoittajia ja sijoittajia.

Tositarkoituksella rahoitusta ja kontakteja etsimään

Laurean opiskelijan Matti Lamminsalon Sankarimedia Oy tuottaa yössä.fi-verkkopalvelua ja mobiilisovelluksia, jotka auttavat välttämään epäonnistuneita baari-iltoja. Yössä.fi palvelusta löytyvät yhdestä osoitteesta baarien ja klubien tapahtumat jokaiselle hetkelle.

- Palvelu kattaa live-musiikin lisäksi esimerkiksi stand-upit, after workit, erikoisbileet, kisakatsomot ja karaokebaarit. Palveluun on tulossa myös sosiaalinen ulottuvuus, jonka avulla kävijät voivat ilmoittaa sijaintinsa muille ja kerätä käynneistään palkintoja, Lamminsalo kertoo.

Lamminsalo lähtee matkalle etsimään bisneskontakteja ja sijoittajia. - Lähden mukaan Innovation Expressiin, koska se on hyvä tilaisuus kartoittaa yhteistyökumppaneita Euroopassa. Haemme aggressiivista kasvua ja maailmanlaajuista menestystä, ja olen valmistautunut tekemään matkalla tiukkaa duunia aamusta iltaan.

Lamminsalo on matkan ohjelman oheen sopinut useita tapaamisia itselleen. Hänen oma matkansa alkaa jo edellisellä viikolla Amsterdamista.

Nuorten yrittäjien manifesti Euroopan ytimeen

Opiskelijat ovat laatineet viemisiksi Nuorten yrittäjien manifestin, jonka vastaanottavat Brysselissä vaikutusvaltaiset kilpailukomissaari Joaquín Almunia ja talouskomissaari Olli Rehnin edustaja.

Opiskelijat peräänkuuluttavat manifestissään kaikille yhtäläisiä mahdollisuuksia unelmoida, oppia ja menestyä iästä, sukupuolesta tai taustasta riippumatta. Manifestissä korostetaan tiedon, mahdollisuuksien ja asenteen merkitystä. Nuorten mielestä yrittäjämäinen asenne ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuudet tulisi omaksua jo varhaisina vuosina koulussa. - Yrittäjille maailma on ylikansallinen: eurooppalaiselle tulee olla mahdollista yrittää missä tahansa Euroopassa. Byrokratiaa pitää pyrkiä vähentämään, Takanen summaa manifestin ajatuksia.

Manifestissä korostetaan, että yrittäjät luovat innovaatioita, hyvinvointia ja työpaikkoja. Yrittäjien mielestä riskit tulee nähdä mahdollisuuksina uhkien sijaan, ja sekä epäonnistuminen että menestys tulee nähdä tärkeinä oppimiselle.

Innovation Express on osa Uudenmaan eurooppalaista yrittäjyysaluevuotta (European Entrepreneurial Region, EER 2012). Matkaa rahoittaa Uudenmaan liiton hallinnoima ESR-hanke Nuoren yrittäjyyden edistäminen Uudellamaalla – EER 2012. Hanketta rahoittaa myös FUAS-liittouma (Federation of Universities of Applied Sciences), joka on Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostama strateginen liittouma. Matkan järjestävä Laurea Entrepreneurship Society (LaureaES) on opiskelijayrittäjyyttä edistävä voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys. Opiskelijat tulevat FUAS-liittouman ammattikorkeakouluista.

Lisätietoja

Vesa Tuomela, HAMK, p. +358 3 6462676, sp. vesa.tuomela@hamk.fi

Innovation Express
Simo Takanen, Laurea Entrepreneurship society Ry, p. +358 (0)40 5457 198, simo@laureaes.f
Matti Lamminsalo, Sankarimedia Oy, p. +358 (0)45 8882 737, matti.lamminsalo@yossa.fi, www.yossa.fi
http://www.laureaes.fi/innovationexpress/innovationexpress-program/

Brysselin ohjelma
EU-suunnittelija Anu Heinonen, Helsinki EU-toimisto, p. +32 498 168 303 tai +32 2 551 1346, anu.heinonen@helsinki.eu

EER 2012 -vuosi
Kehittämispäällikkö Eero Venäläinen, Uudenmaan liitto, p. +358 (0)40 525 1944, eero.venalainen@uudenmaanliitto.fi
www.eer2012.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs