Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijavoimin rakennettuja pientaloja esitellään Raksa-messuilla 9.–11.3.

Koulutuskeskus Salpaus

Opiskelijavoimin rakennettuja pientaloja esitellään Raksa-messuilla 9.–11.3.

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 10:29
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat rakentavat osana opintojaan pientaloja Heinolan Pirttiniemeen sekä Lahteen Karistoon ja Ahtialaan. Opiskelijat ja opettajat esittelevät taloja ja rakennustyömaita Raksa-messuilla Lahden Messukeskuksessa 9.–11.3. Koulutuskeskus Salpauksen messuosaston numero on Bk5.

Salpauksen opiskelijat ovat juuri saaneet valmiiksi matalaenergiatalon Heinolan Pirttiniemeen. Kohteen lämmitysenergian kulutus on jopa alle puolet tavanomaisesta. Talon toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen lämmönerityskykyyn ja tiiviyteen. Pirttiniemen alueelle on rakenteilla myös kaksi muuta omakotitaloa opiskelijaprojektina.

Lahden Karistossa ensimmäisen kohteen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2011. Kariston talot perustuvat valmiiseen talomallistoon, ja ne on tarkoitettu palvelemaan muuttuvissa elämäntilanteissa. Kaksikerroksiset talot on suunniteltu siten, että maantasokerros sisältää kaikki arkielämän kannalta välttämättömät toiminnot. Lämmitysjärjestelmänä toimii kaukolämpö. Ahtialan Lumikadulla on rakenteilla kaksi matalaenergiataloa, joiden lämmönlähde on maalämpö.

Lahden seudulle on rakennettu pientaloja rakennusalan opiskelijatyönä vuodesta 1970 alkaen. Valmiita kohteita on jo noin viisikymmentä.

– Rakennusalan opiskelijoiden toinen opiskeluvuosi kuluu lähes kokonaan työmaakoulussa eli Salpauksen pientalotyömailla. Tällä hetkellä toisen vuoden opiskelijoita on Lahdessa ja Heinolassa yhteensä 88, kertoo Koulutuskeskus Salpauksen koulutuspäällikkö Hannu Rinne.

Raksa-messut ovat auki Lahden Messukeskuksessa perjantaina 9.3. klo 10–18 sekä lauantaina 10.3. ja sunnuntaina 11.3. klo 10–17.

Lisätietoja
Koulutuskeskus Salpaus
rakennusalan koulutuspäällikkö Hannu Rinne, puh. 050 538 2324

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs