Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijat tähtäävät aurinkoveneellä kansainvälisen kilpailun voittoon

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opiskelijat tähtäävät aurinkoveneellä kansainvälisen kilpailun voittoon

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 15:20
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijat työskentelevät yhteistyössä Midnight Sun Finland -projektissa. Projektissa suunnitellaan vene, jolla osallistutaan kesällä 2012 Alankomaissa järjestettävään DONG Energy Solar Challenge -aurinkovenekilpailuun.

Projektissa hyödynnetään koulujen elektroniikka-, materiaali- ja veneteknologiaosaamista. KyAMK:n opiskelijat suunnittelevat ja valmistavat veneen rungon ja MAMKin opiskelijat suunnittelevat sähköjärjestelmän ja käytettävät materiaalit.

Opiskelijat suunnittelevat ja valmistavat veneen alusta loppuun itse ja se valmistuu kevään 2012 aikana. Veneestä tulee kolmirunkoinen eli trimaraani ja se valmistetaan komposiittimateriaaleista. Sähköjärjestelmä koostuu moottorista, akustosta ja käyttöpaneeleista sekä sähkövirran tuottavista aurinkopaneeleista.

DONG Energy Solar Challenge -kilpailu on järjestetty vuodesta 2006 ja on Euroopan arvostetuin aurinkovenekilpailu, johon ottaa osaa joukkueita ympäri maailmaa. Midnight Sun Finland on kilpailun ensimmäinen suomalainen osallistuja.

Kilpailun reitti kulkee Alankomaissa kanavia ja järviä pitkin ja on pituudeltaan 220 km. Kilpailun alku- ja päätepiste sijaitsee Leewardenin kaupungissa.

Kilpailussa on sallittua käyttää vain aurinkopaneeleilla kerättyä sähköenergiaa. Kilpailu käydään kolmessa eri luokassa, jotka ovat Top Class, Challenge A ja Challenge B.

Top Class luokassa veneiden suunnittelu ja valmistaminen on säännöiltään avoimempi. Challenge luokat ovat keskenään tasaväkisimpiä ja niillä on pienemmät resurssit käytettävissä. Challenge A on vähemmän säännöillä rajoitettu kuin luokka kuin Challenge B, jossa veneessä on oltava myös kaksi ihmistä.

Midnight Sun Finland -joukkue osallistuu kilpailuluokkaan Challenge B, jossa tavoitteena on voitto.

Lisätietoja projektista ja sen vaiheista osoitteesta http://midnightsunfinland.org/.

Lisätietoja DONG Energy Solar Challenge -kilpailusta osoitteessa http://www.dongenergysolarchallenge.nl/en/.

Kuvia kilpailuveneen muotin jyrsimisestä ja projektiryhmään kuuluvista KyAMK-opiskelijoista osoitteessa  http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Midnight_Sun_Finland/

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Midnight Sun Finland -projekti
Projektin tiedotusvastaava Joni Tyviö
p. 040 867 4489
etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä. www.kyamk.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs