Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijat pääsevät nauttimaan Tampereella argentiinalaisia perinneherkkuja

Opiskelijat pääsevät nauttimaan Tampereella argentiinalaisia perinneherkkuja

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Sodexon opiskelijaravintola Hertsissä Tampereen Teknillisen yliopiston Tietotalossa maistellaan 16.−17. marraskuuta argentiinalaisen reseptimestarin Sergio Vergaran ideoimia ruokia. Ensi kertaa Suomessa vieraileva Vergara vastaa esimerkiksi Dakarin rallin ruokatuotannosta.

Sodexo lennättää marraskuussa Tampereen opiskelijaravintola Hertsiin huippukokin ja reseptimestarin aina Argentiinasta asti. Sergio Vergaralla on 20 vuoden kokemus reseptiikan kehittämisestä ja ruokatuotannon johtamisesta. Hän on vastannut useana vuonna esimerkiksi Etelä-Amerikassa järjestettävän Dakarin rallin ruokatuotannon logistiikasta eli huolehtinut, että yli 3000 aamiaista, lounasta ja päivällistä valmistuvat ajoissa reitin varrella.

Vergara vierailee Suomessa osana Sodexon Clobal Chef -ohjelmaa, joka on Sodexon oma Executive Chef -tason vaihto-ohjelma keittiömestareille ja kokeille.

-Global Chef -lähettiläät kiertävät kohdemaassa useissa eri ravintoloissa, tapaavat asiakkaita ja toimivat oman alueensa ruokalähettiläinä. He opastavat ja ohjaavat kohdemaan kollegoitaan oman alueensa ruokien valmistuksessa ja tutustuttavat näitä eri raaka-aineisiin. Tuloksista saavat nauttia niin henkilökuntamme kuin asiakkaammekin, kertoo Sodexon vt markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marja Mäenpää.

Argentiinalainen keittiö ammentaa Italiasta ja Espanjasta

Argentiinalainen keittiö on imenyt vaikutteita niin Italiasta kuin Espanjastakin, sillä useimpien argentiinalaisten juuret tulevat näistä maista. Argentiina tunnetaan maailmalla etenkin mehevistä pihveistä sekä hyvästä punaviinistä.

-Ruokamme on tuhtia, lihaisaa ja yksinkertaista. Uskon, että tällainen ruoka maistuu myös hyvin suomalaisille kylminä talvikuukausina, Vergara sanoo.

Suomessa mies aikoo valmistaa perinteisiä argentiinalaisia ruokia, kuten empanadas-piirakoita, naudanpihviä chorizo-kastikkeella, matambritoa eli täytettyä possunkylkeä, kasviksilla ja juustolla täytettyä kurpitsaa eli calabaza rellenaa sekä grillattujen lihojen ja kasvisten kanssa sopivaa chimichurri-kastiketta.

-Suomalaiset tulevat hämmästymään, miten heille tutut raaka-aineet muuntuvat aivan erilaisiksi, kun ruuan valmistustapa poikkeaa tutusta, Vergera lupaa.

Sergio Vergara vierailee Suomen kiertueellaan 11.−28.11 Sodexon yliopistoravintoloissa Tampereella, Seinäjoella ja Jyväskylässä.

Lisätietoja: Marja Mäenpää, Sodexo, p. 050 411 6969, marja.maenpaa@sodexo.com

                                                                      

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs