Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijat keksivät jätteestä uutta liiketoimintaa

Turun ammattikorkeakoulu

Opiskelijat keksivät jätteestä uutta liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2014 klo 12:36
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Challenge Turku Green 24 tunnin innovaatioleiri 28.10. kerää Turun korkeakoulujen eri alojen opiskelijoita ideoimaan ja etsimään luovia hyödyntämismahdollisuuksia jätemateriaaleille. Leirin aikana opiskelijat työskentelevät kansainvälisissä ryhmissä ja paras idea palkitaan leirin lopussa.

Jäte voi olla arvokas resurssi ja lähtökohta liiketoiminnalle. Challenge Turku Green innovaatioleirillä opiskelijoille annetaan haasteeksi muuttaa jäte uusiksi liiketoimintamahdollisuuksiksi.

Panostaminen resurssien parempaan hallintaan myös lisää yrityksen ekologista kestävyyttä ja tuo mukanaan yleensä kustannussäästöä. Leirillä on osallistujia Turun Aympäri maailmaa mm. Vietnamista, Pakistanista ja Venäjältä.

Opiskelijoista voimavaraa yritysten resurssien hallintaan

Challenge Turku Greenin kaltaiset uudet opiskelu- ja innovointitavat ovat keinoja, joilla pk-yritykset voivat hyödyntää opiskelijoiden kekseliäisyyttä resurssitehokkuustyössään. Leirin tuloksena asiakasyritys saa käyttöönsä tuoreita ideoita ja käyttökelpoisia ratkaisuja.

– Opiskelijoilla on uutta tietoa, raikkaita näkökulmia ja heidän ajatusmaailmansa on hyvin erilainen ammattilaisiin verrattuna. Resurssitehokkuus ja kiertotalous ovatkin teemoja, jossa opiskelijoiden innovaatiopotentiaali kannattaa hyödyntää, sillä mahdollisuuksia on valtavasti ja lähes kaikki koulutusalat voivat löytää siihen oman näkökulman, kertoo Turun ammattikorkeakoulun projektipäällikkö ja leirin kapteeni Henna Knuutila.

Ennen varsinaista leiriä opiskelijat käyvät tutustumassa yhteistyöyritykseen saadakseen tarkempaa tietoa yrityksestä ja sen mahdollisuuksista.

Toivotamme tiedotusvälineet tervetulleiksi seuraamaan opiskelijoiden työskentelyä. Innovointi aloitetaan tiistaina 28.10. klo 15 BoostTurku ry:n tiloissa (Tykistökatu 4, Turku). 
Ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle keskiviikkona 29.10. klo 10.00.

Haastatteluja ja kuvaamista varten pyydämme olemaan yhteydessä Henna Knuutilaan, puh. 040 355 0827.
Leirin järjestää Turun ammattikorkeakoulu yhteistyökumppaneineen.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Henna Knuutila

Tekniikka- ympäristö ja talous -tulosalue

puh. 040 355 0827, henna.knuutila@turkuamk.fi

 

Projektikoordinaattori Sonja Vikberg

Tekniikka- ympäristö ja talous -tulosalue

puh. 040 355 0828, sonja.vikberg@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs