Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijat kehittivät terveellistä ja helposti syötävää voimaruokaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijat kehittivät terveellistä ja helposti syötävää voimaruokaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2012 klo 15:25
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin muotoilun, sosiaalialan sekä bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat esittelevät Voimaruokaa-projektin lopputuloksia maanantaina 6.2.2012 klo 12.30 alkaen Visamäen kampuksella Hämeenlinnassa. Tilaisuus järjestetään B-talon kolmannessa kerroksessa (os. Visamäentie 35 B). Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Voimaruokaa on kolmen eri koulutusohjelman yhteisprojekti, jossa kehitettiin ja tuotteistettiin terveellistä ja helposti syötävää voimaruokaa vammais- ja vanhustyön asiakkaille.

Projekti alkoi syyskuussa 2011 ongelmien kartoituksella. Sosiaalialan ja muotoilun opiskelijat keräsivät tietoa syömiseen ja ruokailutilanteeseen sekä palveluprosessiin liittyvistä käytänteistä ja haasteista vanhus- ja vammaistyön asiakkailta. Tiedot kerättiin haastattelemalla esimerkiksi kotonaan ateriapalveluja käyttäviä ikääntyneitä henkilöitä ja vammaisia henkilöitä sekä laitoshoidossa olevia.

Tämän jälkeen muotoilun ja bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat yhdessä jatkoivat kehitystyötä, jonka tavoitteena oli paremmin pakattu, terveellinen, helposti syötävä ja paremman makuinen voimaruoka. Kehitystyössä otettiin huomioon kohderyhmän tarpeet pakkausten suunnittelussa, ruokailutilanteessa (astiat, ruokailutila) sekä palveluketjussa.

Lisätiedot
bio- ja elintarviketekniikan lehtori Riitta Manninen, p. 050 574 5189 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs