Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijakisassa jalostui yritysideoita. Puutarhanhoitoon vertaistukea mobiilisovelluksella

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Opiskelijakisassa jalostui yritysideoita. Puutarhanhoitoon vertaistukea mobiilisovelluksella

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 15:43
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Keski-Suomen korkeakoulujen ja Keski-Suomen Osuuspankin yhteinen liikeideakilpailun voitti Jyväskylän yliopiston Bloom-kännykkäsovellus puutarhanhoitoon. Lisäksi palkittiin liikunnanopetukseen soveltuva liikeidea ja Adele-yrityksen pop-up –kesäkahvilan liikeidea.

Humanistinen ammattikorkeakoulun (Humak), Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston kilpailu järjestettiin jo viidettä kertaa osana korkeakoulujen yhteistä Osaamisesta tuoteideaksi -opintokokonaisuutta. Kurssi huipentui Keski-Suomen Osuuspankin liikeideakilpailuun.

Kilpailuun osallistui lähes sata opiskelijaa, jotka saivat tukea liikeideansa jalostamiseen asiantuntijoiden vetämistä kehityspajoista.  Lisäksi lukuisat yrittäjävieraat esittelivät opiskelijoille yrittäjätarinoitaan ja kertoivat yrittäjyydestä sitä harkitseville nuorille.

 

Huikeita tarinoita, hyviä vinkkejä

Parasta opiskelijoiden mielestä olivat juuri yrittäjätarinat. Opintoihin sisältyvä todellinen kilpailupanos ja ulkopuolinen asiantuntijoista koostuva tuomaristo lisäsivät selvästi kilpailuviettiä ja halukkuutta näyttää osaamista”, kertoo Humanistisen ammattikorkeakoulun lehtori Kari Pirinen.

Asiantuntijoiden opastus sekä mahdollisuus kehittää omaa yritysideaa ryhmässä muiden opiskelijoiden tukemana sai kiitosta kurssiin osallistujilta.  - Alussa kaukaiselta tuntunut ajatus toimivasta yritysideasta hioutui ryhmissä saatujen vinkkien avulla, Pirinen jatkaa.

Tuomaristossa toiminut Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksen tuore puheenjohtaja Sakari Oikarinen oli innostunut opiskelijoiden korkeatasoisista esityksistä. – Monesta ideasta olisi mahdollisuus toteuttaa hyvä ja toimiva yritys, Oikarinen toteaa.

 

Bloomilla puutarha kukkimaan

Asiantuntijaraati valitsi liikeideakilpailun voittajaksi opiskelijoiden luomien esittelyständien ja lyhyiden myyntipuheiden (pitchien) perusteella Bloom-mobiiliapplikaation. – Sovelluksemme tuo uutta ulottuvuutta puutarhan ja kasvien hoitoon, sillä se antaa mahdollisuuden jakaa hoito- ja kasvatusvinkkejä toisille harrastajille sekä jakaa tarinoita omasta puutarhasta, kertovat voittajat Petriina Rinne, Elli Natunen ja Terhi Pänkäläinen, jotka opiskelevat tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa.

 

Parhaasta esityksestä palkittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden opiskelijat Kalle Harmaala ja Jerry Hietaniemi, joiden Liikuntaa.fi -verkkopalvelun tarkoituksena on helpottaa eri opettajien liikuntatuntien suunnittelua. Tarkoituksena on myös mullistaa liikunnan opetusmahdollistamalla verkossa annettavat liikunnan kotläksyt esimerkkeineen.

Kunniamaininnan tuomaristolta sai taustoittavan ja innoittavan esityksen Adele -yrityksestään pitänyt Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelija Riikka Parviainen. Riikan liikeidea on perustaa kuopiolaisen VB-valokuvakeskuksen puutarhaan monta vuotta sitten lopetetun kahvilan paikalle  pop-up –kesäkahvila. Tämän on muuttuneen lainsäädännön johdosta nyt mahdollista.

 

Lisätietoja:
Kari Pirinen, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän alueyksikkö

kari.pirinen@humak.fi, 020-7621 222

Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä, jarmo.roksa@humak.fi, p. 020 7621 333

 

Kuva 1: Opiskelijoita tutustumassa esittelystandeihin

Kuva 2. Kisan voittajat esittelemässä yritysideaa

Kuva 3: Uusyrityskeskuksen uusi tj Sakari Oikarinen kuuntelemassa yritysideaa

Kuva 4 ja kuva 5: Yritysesittelyä ständeillä

Kuva 6: Voittajat ja tuomaristo kisan raktkettua

 

Liitetiedostot

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs