Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinto-ohjauksen tohtorikoulutus alkaa Euroopassa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Opinto-ohjauksen tohtorikoulutus alkaa Euroopassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 10:12
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kasvava ohjauksen tarve on kuuma puheenaihe koko Euroopassa. Vastauksena yhteiskunnallisiin haasteisiin eurooppalaiset korkeakoulut käynnistävät opinto-ohjauksen tohtorikoulutuksen. Ainoana suomalaisena verkostossa on mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu, josta koulutuksen pilottiryhmään lähdetään niin luennoimaan kuin opiskelemaan.

Opinto-ohjauksen alalta tähän asti puuttunut kansainvälinen tohtorikoulutus käynnistyy yhteiseurooppalaisena toteutuksena syksyllä 2014. Tavoitteena on lisätä eksperttitason osaamista ohjausalalla. Tuoreessa tohtorikoulussa opiskelijoille luentoja vetää opettajankoulutuspäällikkö Jukka Lerkkanen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

– Ohjauksen kehittäminen on ajankohtaista eurooppalaisessa työmarkkina- ja koulutuspolitiikassa. Ammattilaisia tarvitaan, kun nuoret ja muutostilanteita kohdanneet aikuiset pitäisi ohjata oikeille urille. Tavoitteena on saada opiskelijat sujuvammin työelämään, ehkäistä syrjäytymistä ja tukea uraa vaihtavia aikuisia, Lerkkanen avaa.

Tohtorikoulutusohjelman takana on 15 eri maan oppilaitosten ECADOC-yhteistyöprojekti. Koulutus pohjautuu pitkälti eurooppalaiseen selvitystyöhön, joka tehtiin ohjausalan NICE-projektissa (Network for Innovation in Higher Education in Europe). NICE:n suomalaisia aktiivitoimijoita ovat olleet JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto.

Koulutuksen pilottiryhmän 25 tohtoriopiskelijan joukkoon on hyväksytty kaksi suomalaista opiskelijaa, joista kumpikin ovat Jyväskylästä. Ensimmäisen kerran pilottiryhmä kokoontuu koulutusjaksolle syyskuussa Italiaan, Paduan yliopistoon.

– On tärkeää olla etujoukoissa kehittämässä ohjausalaa, jotta suomalaisen yhteiskunnan tarpeet huomioidaan. Meillä on myös antaa kehitystyöhön osaamista. Olen ollut aiemmin mukana määrittämässä ohjausalan eri osaamistasoja ja nyt aloitettava koulutus tuottaa alalla tarvittavia huippuosaajia, kertoo Lerkkanen.

Lisätietoja:
Jukka Lerkkanen, opettajankoulutuspäällikkö, 0400 249 643, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs