Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnot sutjakasti alkuun tammikuussa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnot sutjakasti alkuun tammikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2013 klo 08:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Syksyn yhteishaut ammattikorkeakouluihin jatkuvat vielä 1.10.2013 klo 16.15 saakka. Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) hauissa on mukana yhteensä seitsemän koulutusohjelmaa. Aloituspaikkoja on yhteensä 190. Opinnot alkavat tammikuussa 2014.

Nuorten yhteishaussa voi hakea Riihimäellä toteutettavaan kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaan sekä tietotekniikan koulutusohjelmaan. Valkeakoskelta haussa on mukana automaatiotekniikan koulutusohjelma.

Aikuiskoulutuksen yhteishaussa on mukana Forssasta hoitotyö, Riihimäeltä liikenneala ja Hämeenlinnasta rakennustekniikka. Lisäksi haussa on mukana yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutusohjelma, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Koulutuksessa suuntaudutaan kriisi- ja katastrofityön johtamiseen.

Talvella aloittaminen mainio valinta

Riina Stolze on automaatiotekniikan toisen vuoden opiskelija HAMKin Valkeakosken yksikössä. Hän on aloittanut opintonsa tammikuussa haettuaan opiskelupaikkaa syksyn yhteishaussa. Idea hakea opiskelupaikkaa syksyn yhteishaussa syntyi kesän aikana työskennellessä: – Olin töissä kesän, ja itse asiassa kevään yhteishaku oli mennyt vähän ohi, Stolze toteaa.

Syksyn yhteishaku on sekä hakijamääriltään että myös aloituspaikoiltaan pienempi ja saa vähemmän huomiota kuin kevään yhteishaku. Stolzelle se oli kuitenkin alkusysäys opiskelulle: – Muistan lukeneeni lehdestä syksyn yhteishausta. Alun perin oli tarkoitus vain käydä kokeilemassa pääsykokeissa ja katsoa, millaista menestystä sieltä tulee. Kuinka ollakaan syksyn yhteishaku oli onnistunut kokemus, ja pääsin sen kautta aloittamaan opintoni tammikuussa.

– Opinnot alkavat omalla ryhmällä samaan tapaan perusteista kuten syksylläkin, joten opintojen aloittaminen tammikuussa on helppoa, Stolze toteaa kysyttäessä tammikuussa aloittamisen käytännöllisestä puolesta. – Aloitus on mukavasti ripeämpää kuin syksyllä ja opintoihin mennään suoraan. Talvella ei ole orientaatioita samaan tapaan kuin syksyllä, joten toisiin opiskelijoihin tutustuminen on ehkä vähän vaikeampaa, Stolze arvelee.

Tuleville hakijoille jotka miettivät syksyn yhteishakua Stolze lähettää rohkaisevat terveiset: – Talvella aloittaminen on aivan yhtä mainio valinta kuin syksyllä aloittaminen. Syksyn yhteishaku on erinomainen vaihtoehto miettiä opintopaikkaa, jos se vielä puuttuu. Silloin et joudu odottamaan kevääseen!

Lisätietoja hakemisesta ja koulutustarjonnasta löytyy osoitteesta www.hamk.fi/koulutus.

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs