Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyöt levittäytyvät toukokuuksi Fellmanniaan

Koulutuskeskus Salpaus

Opinnäytetyöt levittäytyvät toukokuuksi Fellmanniaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Oppimiskeskus Fellmanniaan avautuu osaamisen näyteikkuna, kun Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijatyöt levittäytyvät Fellmannian eri kerroksiin 10.5.–28.5. (Kirkkokatu 27, Lahti). Jatkossakin Fellmanniassa nähdään opiskelijatöitä ja työnäytteitä ympäri lukuvuoden.

– Aikaisempina vuosina opiskelijatöiden kevätnäyttely on keskitetty Salpauksen kulttuurikeskukseen Svinhufvudinkadulle lukuvuoden päätteeksi. Nyt työt halutaan tuoda keskelle kaupunkia ihmisten päivittäisten kulkureittien varrelle, kertoo koulutusjohtaja Merja Tirkkonen.

Näyttelytoimintaa on käynnistetty Fellmanniassa jo pitkin kevättä, kun opiskelijoiden taidonnäytteitä on ollut nähtävänä Fellmannian Kauppakadun puoleisissa ikkunoissa. Lisäksi muun muassa kauneudenhoitoalan opiskelijat ovat ilahduttaneet Fellmannian kävijöitä kauneusvinkeillä ja pikkumeikeillä.

Toukokuussa Fellmanniassa on näytillä erityisen paljon opiskelijatöitä, joista suurin osa on tänä keväänä valmistuvien opinnäytetöitä. Työt tuovat esiin ammatillisen koulutuksen eri aloja konkreettisina tuotteina ja taideteoksina sekä videoina. Työt ovat muun muassa artesaanien, media-assistenttien, puuseppien ja vaatetusompelijoiden käsialaa.

Opiskelijatöihin voi tutustua Fellmannian aukioloaikoina: maanantaista perjantaihin klo 8–21, lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16.

Vaatteet kertovat sota-ajan naisten tunnoista

Yksi Fellmanniassa toukokuussa esiteltävistä opinnäytetöistä on artesaaniksi valmistuvan Outi Väisäsen tekemä kolmiosainen vaatekokonaisuus nimeltään Kotirintama 2012. Fellmannian ikkunassa näkyvä työ tuo esiin sota-ajan tuntoja naisen ja lapsen vaatteissa. Se koostuu naisen takista, pikkutytön takista sekä karkkipaperimekosta.

– Takit eivät ole kopioita sota-ajan vaatemalleista, vaan tunnelma välittyy molempien takkien selkäpuolella olevista painokuvista. Myös materiaali viittaa sota-aikaan, sillä takit ovat villasekoitetta, kertoo Väisänen.

Naisen takin selässä on Outi Väisäsen mummon nuoruuskuva, josta oikeastaan lähti idea koko opinnäytetyöhön. Pikkutytön takin selässä puolestaan on kuva Armi Hillevi Metsäpellosta, talvisodan ensimmäisestä lapsiuhrista.

– Halusin kokeilla isoa printtiä vaatteessa. Samalla sain tutustua sota-aikaan, jota oma mummonikin eli.

Työn kolmas osa on useista sadoista karkkipapereista tehty mekko. Sen selässä on enkelin siivet, jotka symbolisoivat sotaa varjostavaa kuolemaa.

– Halusin, että opinnäytetyölläni on tarina. Äidistä ja lapsista kertova aihe on läheinen, koska olen itsekin äiti.

Lisätietoja Fellmannian näyttelyistä:
koulutusjohtaja Merja Tirkkonen, puh. 050 403 6815
Koulutuskeskus Salpaus

projektipäällikkö Niina Ihalainen, puh. 044 708 0083
Fellmannia

Lisätietoja näyttelytöistä:
opettajat Mika Piipponen, puh. 044 708 0199 ja Heli Leminen, puh. 044 708 0427
Koulutuskeskus Salpaus

Lisätietoja Kotirintama 2012 -työstä:
opiskelija Outi Väisänen, puh. 045 1355 817
Koulutuskeskus Salpaus

Kuvat:

  • Outi Väisäsen tekemä karkkipaperimekko tyttärensä Wanda Väisäsen päällä.
  • Takkien selässä näkyvät painokuvat välittävät sota-ajan tunnelmaa.

 

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs