Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyönä uusi kaakeliuunimalli Warma-Uuneille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyönä uusi kaakeliuunimalli Warma-Uuneille

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2012 klo 11:39
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Warma-Uunit Oy:n kaakelitehtaalla on syntynyt 1900-luvun alun jugendtyylisistä kaakeliuuneista vaikutteita saanut moderni, mutta samalla retrohenkinen kaakeliuuni Hilda 75. Uusi kaakeliuunimalli on osa Kaisa Salmisen Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK) tekemää opinnäytetyötä.

– Olen opiskellut muotoilua Hämeenlinnassa HAMK Wetterhoffilla työn ohessa kohta nelisen vuotta ja päätin tehdä opinnäytetyön työpaikalleni Warma-Uunit Oy:lle. Uutta mallia olen kehitellyt tiiviissä yhteistyössä Warma-Uunien kaakelitehtaan ja tuotekehityksen kanssa, ja työn tuloksena on nyt syntynyt upouusi kaakeliuunimalli, kertoo Kaisa Salminen.

Tällä hetkellä tulisijoissa on vahvana trendinä selkeys ja yksinkertaisuus, joten perinteiset kaakeliuunit ovat monen mielestä liian koristeellisia moderniin sisustukseen. Kaakelipinta on kuitenkin tulisijassa suosittu, joten Kaisa Salminen aloitti selvitystyön siitä, miten kaakeliuunin voisi tuoda tälle vuosikymmenelle.

Yllättäen ratkaisu löytyikin 1900-luvun alun jugend-tyylisistä kaakeliuuneista. Uusi kaakeliuuni sai vaikutteita entisajan salien kaunistuksista, mutta ylimääräiset koristeet karsittiin ja mittasuhde muutettiin nykypäivän asuntoihin sopivaksi. Lopputuloksesta muodostui retrohenkinen ja nuorekas kaakeliuuni, joka sopii monenlaisiin sisustustyyleihin.

Uusi ulkomuoto ja uusi palotekniikka

Uudessa tuotteessa uutta ei ole pelkästään ulkonäkö, sillä kaakeliuunin tehokkuuden takaa Warma-Uunien loppuvuodesta 2011 markkinoille tuoma energiatehokas ja ympäristöarvoja edistävä Puupihi-polttotekniikka.

Puupihi-polttotekniikan ansiosta lämmittämiseen tarvittava puu- tai pellettimäärä saadaan minimoitua. Samalla vähenevät palamisesta aiheutuvat päästöt. Uusi tulipesäinnovaatio kehitettiin yrityksen tuotekehityslaboratoriossa jatkohankkeena hybriditulisijalle, joka pystyy hyödyntämään tulipesässään sekä klapeja että pellettejä.

Puupihi-tulipesän tehokkuus perustuu sen kaksoispolton mahdollistavaan rakenteeseen: palotapahtuman yläosaan ohjataan ilmaa, jolloin puusta vapautuvat kuumat palamattomat kaasut syttyvät. Tämä perustuu paitsi pitkän kehitystyön tuloksena syntyneeseen ilmansyöttöjärjestelmään, myös palotapahtuman lämpötilaa kohottavaan tulipesän materiaaliin.

Puupihi-tulipesässä ilmanjako toimii painovoimaisesti sekä klapi- että pellettikäytössä. Tämän ansiosta Puupihi-tulipesällä varustetut tulisijat toimivat yhtä energiatehokkaasti ja puhtaasti myös sähkökatkosten aikana.

Lisätiedot:
Kaisa Salminen, p. 0440 126 747 tai sp. etunimi.sukunimi@warmauunit.com
Vesa Salminen, toimitusjohtaja, p. 0440 126 744 tai sp. etunimi.sukunimi@warmauunit.com

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toimii kuudella koulutusalalla Kanta-Hämeessa, Etelä-Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Koulutusohjelmia on kolmisenkymmentä. HAMK palvelee noin kahden miljoonan asukkaan työssäkäyntialuetta.

HAMKin muotoilun koulutusohjelmalla on pitkät perinteet. Fredrika Wetterhoff perusti vuonna 1885 Hämeenlinnaan nimeään kantavan työkoulun, joka järjesti aluksi erimittaisia kursseja kutoma- ja ompeluopiskelijoille. Vuonna 1992 Fredrika Wetterhoffin kotiteollisuusopettajaopiston opistoasteen koulutus siirtyi HAMKiin. Nykyisen muotoilun koulutusohjelman opinnot toteutetaan pääosin työelämälähtöisissä verstasympäristöissä, joissa korostuu tekemällä oppiminen nykyaikaistetussa Wetterhoff-hengessä.

Muotoilun koulutus antaa valmiuksia muotoilualan yrittäjyyteen sekä teollisuuden ja kaupan sektoreille. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä muotoilijana eri alojen yrityksissä ja julkisissa yhteisöissä tai toimia alansa itsenäisenä yrittäjänä. Muotoilijan toimenkuvaan kuuluvat myös asiantuntija-, konsultointi- ja projektitehtävät sekä opetus- ja neuvontatyöt.

Warma-Uunit

Warma-Uunit Oy on perheyritys Uudestakaupungista. Se palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjien kuntakohtaisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 2010. Palkinto myönnettiin yrityksen osaamisesta, innovatiivisuudesta ja tuotannon ekologisista arvoista. Lisäksi yrittäjäjärjestö arvosti Warma-Uunien monipuolisuutta kuten hybriditulisijan kehittämistä ja omaa kaakelituotantoa sekä yrityksen halua kehittyä ja kasvaa.

Warma-Uunit osallistuu suomalaisena yritysedustajana kansainväliseen FutureBioTec -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on kehittää tulevaisuuden vähäpäästöisiä biomassan polttolaitteita. Suomesta projektikumppaneina hankkeessa toimivat Itä-Suomen yliopisto sekä Tekes. Hankkeen taustalla on Euroopan Unionin ja sen jäsenmaiden pyrkimys leikata kaksikymmentä prosenttia kasvihuonekaasuista vuoteen 2020 mennessä.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs