Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Windows 8 yrityskäytössä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Windows 8 yrityskäytössä

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 14:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Microsoft toi uuden käyttöjärjestelmän markkinoille syksyllä 2012. Uusi käyttöjärjestelmä, Windows 8, lanseerattiin hyvin voimakkaasti eri medioissa. Windows 8 on erityisesti suunniteltu kosketusnäyttöihin ja pilvipalveluita varten, jotka yhdessä luovat pohjan Microsoftin markkinointilupaukselle "Ketterä töissä. Vikkelä viihteellä". Lisäksi on paljon ollut puhetta Microsoftin ekosysteemistä. Joakim Nymanin opinnäytetyössä perehdytään Windows 8 -ominaisuuksiin ja selvitetään miten käyttöjärjestelmä soveltuu yrityskäyttöön.

Opinnäytetyö on tehty Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa tradenomin tutkintoa varten. Opinnäytetyö suoritettiin Holiday Club Resorts Oy:lle perehtymällä yrityksen tarpeisiin, tarjolla oleviin ratkaisuihin ja tutkimalla, miten Windows 8 -käyttöjärjestelmää voisi soveltaa päivittäisessä työssä. Tavoitteena on löytää puolueeton kanta, jolla Holiday Club Resorts voi tehdä päätöksen Windows 8 -käyttöjärjestelmään siirtymisestä.

Microsoftin filosofia

Uutta käyttöjärjestelmää luodessa Microsoft keskittyi muutamaan ydinasiaan. Uuden käyttöjärjestelmän piti perustua henkilökohtaisuuteen: samankaltaisuus laitteesta riippumatta ja käyttäjälle tärkeät asiat aina mukana. Myös markkinoilla tapahtuva muutos vaikutti asiaan. Aikaisemmin työpaikoilla oli uusimmat laitteet ja käyttöjärjestelmät, mutta nykyään kuluttaja itse hankkii uusimmat laitteet ja ohjelmistot kotiin, josta ne leviävät työpaikoille. Windows 8 suunniteltiin nimenomaan käyttäjää silmällä pitäen ja palvelemaan nykypäivän trendejä.

Windows 8 päivittäisessä käytössä

Kun yritys harkitsee Windows 8 -käyttöjärjestelmän käyttöönottoa, kannattaa myös pohtia käytössä olevien liikesovellusten mahdollista kääntämistä Windows 8 -ruuduiksi. Käyttöjärjestelmän vaihto on aina iso ja haastava prosessi, mutta hyötyjen kautta käyttäjät varmasti omaksuvat asioita helpommin. Monelle käyttäjälle vanhat tutut toimintatavat istuvat selkärangassa. He ovat aina toimineet samalla tavalla, joten miksei ei myös uuden käyttöjärjestelmän kanssa. Windows 8 antaa mahdollisuuden toimia eri tavalla. Tässä kohtaa yritysten kannattaa olla luovia ja miettiä käytössä olevien sovellusten kääntämistä Windows 8 -yhteensopiviksi. Microsoftin ekosysteemin ansiosta myös vanhemmat tietokoneet ovat päivitettävissä uusimmalla käyttöjärjestelmällä, joka mahdollistaa saman käyttöjärjestelmän päätelaitteesta riippumatta.

Lisätietoja: Joakim Nyman, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs