Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Vaikeneminen on kultaa, taide platinaa?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Vaikeneminen on kultaa, taide platinaa?

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2014 klo 13:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ohjaustoimintaa Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Johanna Holma on tehnyt opinnäytetyönään taideprojektin perhekodin nuoren kanssa vuorovaikutuksen monipuolistamiseksi.

Holma sai inspiraation opinnäytetyöhönsä harjoittelusta ammatillisessa perhekodissa vuoden 2014 alussa. Ongelmana perhekodissa oli vuorovaikutuksen vaikeus nuorten ja lasten kanssa. Taideprojektin tuloksena syntyi toimintamalli, jolla edistetään luottamusta ja vuorovaikutussuhteen syntymistä aikuisen ja nuoren välillä. Taideprojektissa tehtiin luontograffiteja spray-väreillä.

Opinnäytetyössä esitellyssä mallissa on viisi eri vaihetta. Ennen varsinaista työskentelyä tulee katsoa, että kaikki perustarpeet ovat tyydytetty. Seuraavaksi voidaan kartoittaa lähtötilanne ja aloittaa suunnittelu. Luonnosteluvaiheessa kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja ja kenties syntyy vielä uusia ideoita. Taidetyöskentelyvaiheessa tehdään itse teokset. Projektin loppuunsaattamisen kannalta on tärkeää pitää näyttely, mutta sen ei tarvitse olla avoin kaikille. Teokset herättävät erilaisia merkityksiä eri henkilöillä. Jakaminen toisten ihmisten kanssa voi antaa uusia näkökulmia. Näyttelyn avulla teokset ja niiden tekijä tulevat aidosti nähdyksi.

Luottamuksen syntyminen vie aikaa. Hedelmällisen projektin tekeminen perhekodinnuoren kanssa vaatii paljon kärsivällisyyttä ja joustamista. Taideprojekti mahdollistaa myös tiedostamattomien asioiden käsittelyn. Taiteen maailmassa ihminen on vapaa, ja hän pystyy kokonaisvaltaisesti ilmaisemaan itseään.

Lisätiedot:

Johanna Holma, sp. johanna.holma@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs