Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Tuhannen osakkaan ravihevoskimppa voi toimia ja tuottaa elämyksiä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Tuhannen osakkaan ravihevoskimppa voi toimia ja tuottaa elämyksiä

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 14:44
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tuhannen osakkaan kimppa voi toimia ja tuottaa elämyksiä, toteaa Suvi Rajamäki opinnäytetyössään ”Callela Longshot – Tuhannen Tallin toiminnan arviointi. Kimppatallitoiminta ja sen kehitystarpeet Suomessa”. Opinnäytetyössä kartoitettiin Callela Longshot -nimisen ravihevosen ympärille kootun kimpan, Tuhannen Tallin, toiminnan onnistumista kimppahevosenomistajille suunnatulla kyselyllä sekä kimpanvetäjän ja hevosen valmentajien haastatteluilla. Työn toimeksiantajana toimi Suomen Hippos ry. Työn tekijä Suvi Rajamäki valmistuu agrologiksi (AMK) keväällä 2014 Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK).

Rajamäen loppusyksystä 2013 toteuttama hevosenomistajille suunnattu kyselyselvitys osoitti sen, että kimppaan liittyminen on ollut hyvä tapa päästä nauttimaan omasta hevosesta ja syventää harrastusta tai palata lajiin uudelleen pidemmänkin tauon jälkeen. Kymmenesosalla kyselyyn vastanneista ei ollut kokemusta hevosalalta entuudestaan, mikä on hyvä ja huomiota herättävä lukema. Voidaan todeta, että Tuhannen Talli on ollut kaivattu suuri kimppa, johon on ollut helppo lähteä mukaan kenen tahansa. Avainasia kimpan onnistumisessa on ollut aktiivinen ja toimiva tiedotus.

Hevosen omistaminen on tämän päivän Suomessa niin kallista, ettei tavallisella tallaajalla ole enää mahdollisuutta ostaa ja ylläpitää ravihevosta, mikäli valmennuksen hoitaa ammattivalmentaja. Kimppatallitoiminta on kasvava trendi, jossa itää hevosenomistamisen ja etenkin raviurheilun tulevaisuus. Kyselyn tulokset osoittavat, että jättikimppojen kautta tulleet uudet hevosenomistajat jäävät lajiin pariin pidemmäksikin aikaa ja ovat kiinnostuneita jatkamaan hevosenomistajana tulevaisuudessakin. Hyvin toimivat kimpat nostavat myös hevosurheilun imagoa.

Hevosalan eri organisaatiot, kuten Suomen Hippos ja Hippolis, ovat Rajamäen mukaan ansiokkaasti lähteneet kehittämään kimppaomistamista luotsaamalla kimppoja ja välittämällä tietoa asiasta. Raviratojen innostuessa kimppaomistamisen tukemiseen, esimerkiksi Raviliigan myötä, luodaan hyvä pohja kimppaomistamiselle tulevaisuudessa. Myös kasvattajan ja valmentajan rooli on tärkeä luotaessa onnistuneita kimppoja. Kimppatallitoiminnan voimavara on yhteisöllisyys, jota voidaan entisestään parantaa.

Työ on kokonaisuudessaan luettavissa ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastossa

Lisätietoja: Suvi Rajamäki, p. 040 721 4631, sp. suvirajamaki(a)outlook.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs