Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Toiminta tehokkaaksi palveluprosessin kehittämisellä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Toiminta tehokkaaksi palveluprosessin kehittämisellä

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 13:56
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelija Tuomas Toivola tutki tradenomitutkinnon opinnäytetyössään, millä tavoin asiakastuen palveluprosessia tulisi kehittää. Työssä toteutettiin asiakaskysely, jonka perusteella tarkasteltiin sisäisten prosessien toimintaa. Työstä käy ilmi, kuinka suuressa roolissa prosessit ovat yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Prosessit ohjaavat päivittäisten rutiinien suorittamista sekä projektien etenemistä. Kyselyn perusteella todettiin, että kohdeyrityksen prosessit ovat ajan tasalla eivätkä ne tässä työssä vaatineet suoranaista kehittämistä.

Tietotekniikan kehittyessä prosessien merkitys yrityksille on tullut entistäkin suuremmaksi. Prosessien valvominen ja kehittäminen on ensisijaisen tärkeää, sillä niiden tehokkuus vaikuttaa koko yrityksen toimintaan. Tämän vuoksi yrityksien tulisi ymmärtää, että tuotteen tai palvelun kehittämisen sijaan kannattaa keskittyä prosessien kehittämiseen. Parhaimmillaan prosessit toimivat kustannustehokkaasti, eivätkä ne aiheuta rasitteita muulle yrityksen toiminnalle.

Prosessien kehittämien

Prosessien kehittämisen avulla voidaan ottaa huomioon niiden tämänhetkinen tila. Prosesseja ei tulisi lähteä uusimman ilman, että yrityksen toimintaa on tarkasteltu kokonaisuudessaan. Tällöin voidaan selvittää, eikö tavoitteita saavutettu sen vuoksi, että prosessit eivät ole toimineet, vai sen vuoksi, että prosesseja ei ole noudatettu.

Yritys ei voi saavuttaa positiivisesti tuloksellista toimintaa, jos sille määriteltyjä prosesseja ei noudateta. Tämän vuoksi jokaisen tulisi tietää, että sooloilu ei hyödytä ketään, vaan yhteisistä toimintatavoista on pidettävä kiinni.

Prosessiajattelu

Koska yrityksien toiminta rakentuu osaksi erilaisille prosesseille, on hyvä, että kaikki työntekijät ymmärtävät niiden syyt ja seuraukset. Prosessien toimimattomuus voidaan havaita silloin, kun organisaation työntekijät eivät ole selvillä ennakkoon suunnitelluista toimintatavoista. Ulkoisesti tämän näkyy esimerkiksi epätietoisuutena sekä ylimääräisenä tekemisenä, joka ei hyödytä asiakasta eikä yritystä.

Lisätiedot
Tuomas Toivola, p. 044 338 0121 tai sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs