Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Puoliso ja perhe ovat hevosyrittäjän jaksamisen tuki ja kannustin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Puoliso ja perhe ovat hevosyrittäjän jaksamisen tuki ja kannustin

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2012 klo 12:11
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hevosyrittäjien hyvinvoinnin ja jaksamisen tausta- ja tukijoukkona toimivat usein puoliso ja perhe. Näin toteaan Tiina Mustonen opinnäytetyössään, jota varten tehtiin hevosalan yrittäjille suunnattu kysely. Mustonen valmistuu agrologiksi (AMK) Hämeen ammattikorkeakoulun maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmasta syksyllä 2012.

Hevosyrittäjiin kohdistuu entistä enemmän jaksamista koettelevia paineita. Tämä lisää haasteita yrittäjän työssä ja siinä jaksamisessa. Yrittäjä kantaa jatkuvasti huolta yrityksensä kannattavuudesta ja siitä saatavasta toimeentulosta sekä investointeihin liittyvistä veloista, koroista sekä muista kustannusten nousuista. Yksinäisessä ja varsin sitovassa ammatissaan hevosyrittäjien henkinen ja fyysinen jaksaminen onkin jatkuvasti koetuksella.
 
Tutkimuksen mukaan alan yrittäjät tuntuvat voivan tällä hetkellä yleisesti ottaen melko hyvin, mutta selviä merkkejä työssä väsymisestä on kuitenkin olemassa. Yrittäjät olivat tyytyväisiä omaan työhönsä, ja työtä arvostettiin melko usein. Terveyteensä he olivat pääasiassa tyytyväisiä, mutta kokivat työn henkisesti ja fyysisesti melko rasittavaksi. Henkistä ja fyysistä väsymystä yrittäjät kohtasivat joskus ja työuupumusta hyvin harvoin, mikä sinällään oli varsin positiivinen asia.

Pitkiä päiviä ja vähän vapaata – perhe kuitenkin tukee yrittäjää

Yrittäjien työpäivät ovat usein pitkiä, ja työ sekä vastuu eläimistä sitovat heitä yrityksiinsä viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Vapaa-aikaa on kohtalaisesti käytettävissä, mutta loma tuntuu olevan lähes tuntematon käsite. Yrittäjä käyttää suuren osan ajastaan yritystoimintansa hyväksi, mutta yleensä taustalta löytyy vankka tuki – puolison tai perheen muodostama ydin, johon yrittäjä voi luottaa ja turvata. Perhe toimii kannustajana ja antaa tarvittaessa apua yrittäjän käyttöön. Myös vertaistuki muiden alan yrittäjien kanssa nousi esille, ja se muodostaakin osaltaan hyvän pohjan yrittäjän hyvinvointiin.

Työ löytyy kokonaisuudessaan ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastosta.

Lisätietoja:
Tiina Mustonen,  p. 045 2703 149 tai sp. ippologia(a)hotmail.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs