Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Poniraviurheilusta vahva kipinä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Poniraviurheilusta vahva kipinä

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2013 klo 15:38
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ravihevosten valmentajien ja ohjastajien määrät ovat laskeneet viime vuosina. Laji tarvitsee lisää uusia ammattilaisia ja harrastajia, jotta nykyinen urheilun taso ja volyymi voitaisiin ylläpitää ammattilaisten ja harrastajien vanhetessa. Poniraviurheilun kilpailutoiminta on raviurheilun suurin ja näkyvin nuorisotyön muoto. 2000-luku on ollut poniraviurheilun nousukautta, kun ponilähtöjen määrä on kymmenkertaistunut ja ohjastajien määrä viisinkertaistunut vuodesta 2000 vuoteen 2010.

Vivian Roine selvitti opinnäytetyössään nuorisotyön myötävaikutusta raviurheiluun. Kyselytutkimuksen avulla selvitettiin 16 vuotta täyttäneiden, poneja ohjastaneiden nuorten nykyistä mielenkiintoa raviurheilua kohtaan ja tulevaisuuden suunnitelmia lajin parissa. Roine valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulusta maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmasta agrologiksi (AMK).

Poneista hevosiin siirtyminen nähdään luonnollisena kehityksenä

Kyselyyn tuli vastauksia 129 kappaletta. Vastaajista 46 % on ohjastanut hevosilla kilpaa ja 44 % ei ole ohjastanut, mutta haluaisi. Vastaajista yli 95 % toimii tällä hetkellä tai haluaisi toimia ravitapahtumien toimihenkilönä, nuorisotyön ohjaajana, valmentajana, ohjastajana, hevosenhoitajana tai -omistajana. Vastaajista osa halusi tehdä päivätyötä muun kuin raviurheilun parissa ja pitää ravit vain harrastuksena.

Huolenaiheena hintavuus

Vastaajat kokivat huolenaiheeksi raviurheilun hintavuuden. Harrastamiseen ei ole mahdollisuutta ilman perheen rahallista tukea. Vaihtoehtoja lajin jatkamiselle pidettiin päivätyötä ravitallilla tai lajin jatkamista myöhemmällä iällä kun taloudellinen tilanne sen sallii.

Kyselyn kautta esille tuli paljon kehitysehdotuksia koskien nuorisotyötä. Työn toimeksiantajan Suomen Hippoksen lisäksi myös raviradat voivat hyödyntää ideoita ja ehdotuksia.

Opinnäytetyö löytyy kokonaisuudessaan ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastosta

Lisätietoja:
Vivian Roine, p. 045 631 2933 tai sp. etunimi.sukunimi@gmail.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs