Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Perehdytyskoordinaattori on avain toimivaan ja tulokselliseen perehdytysprosessiin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Perehdytyskoordinaattori on avain toimivaan ja tulokselliseen perehdytysprosessiin

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2011 klo 13:48
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Työpaikoilla hyllyissä pölyttyvillä perehdytysohjelmilla ei saada aikaan pysyviä tai tehokkaita ratkaisuja ilman perehdytysprosessin koordinointia. Perehdytyskoordinaattori mahdollistaa perehdytysprosessin suunnitelmallisen etenemisen jokaisen perehtyjän aiemman kokemuksen pohjalta. Näin todetaan Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijan Katja Holopaisen tekemässä ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä.

Holopainen teki toimintatutkimukseen pohjautuvan kehittämishakkeen sairaanhoitajan perehdytysprosessin kehittämisestä näyttöön perustuen Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön leikkaus- ja anestesiaosastolla. Hankkeessa luotiin näyttöön perustuen perehdytysprosessi ja perehdytyskoordinaattorin tehtävänkuva. Tulosten perusteella todettiin perehdytyskoordinaattorin mahdollistavan tehokkaan, yksilöllisen ja kannustavan perehdytysprosessin toteutumisen.

Laajat osaamisvaatimukset leikkaus- ja anestesiahoitotyössä

Perehtyminen leikkaus- ja anestesiahoitotyöhön päivystävän keskussairaalan tasolla vaatii pitkän ja suunnitelmallisen perehdytyksen, etenkin jos tulokkaalla ei ole työstä aiempaa kokemusta. Työn osaamisvaatimukset on aiemmissa tutkimuksissa todettu erittäin vaativiksi. Perehdytyksen on edettevä prosessinomaisesti alkaen heti rekrytoinnista. Etenemistä vaiheittain tukee perehdytyskoordinaattorin laatima yksilöllinen perehdytyssuunnitelma, jossa arvioiti- ja palautekeskustelut rytmittävät perehdytyksen etenemistä. Tulokkaalla on oma perehdyttäjä, jonka kanssa koordinaattori seuraa perehtymisen etenemistä yhteistyössä esimiehen kanssa.

Tulokset ovat yleistettävissä eri organisaatioihin

Perehdytys koskettaa ja puhuttaa kaikkialla ja on aina ajankohtainen aihe. Työn tuloksia voidaan hyödyntää paitsi muissa leikkausyksiköissä, myös yleisesti alasta riippumatta. Perehdytysprosessin onnistumisen kannalta merkittävintä on, että nimetty henkilö vastaa aidosti sen etenemisestä. Sillä ei ole merkitystä, onko kyseessä esimies vai tehtävään nimetty työntekijä.

Lisätietoja:
Katja Holopainen, p. 040 570 6490 tai sp. etunimi.sukunimi@khshp. fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs