Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Minne kannattaa pysäköidä HPK:n kotipelien aikana?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Minne kannattaa pysäköidä HPK:n kotipelien aikana?

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2015 klo 15:24
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan opiskelija Roope Pitkänen on laatinut HPK:lle ensimmäisen kattavan pysäköintiselvityksen. Hän tutki pysäköinnin sijoittumista ja määriä kolmen kotipelin aikana sekä tarkasteli kehityskohteita, joilla saadaan pysäköinnistä käyttäjäystävällisempää.

HPK-Edustusjääkiekko ry:n ja Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kanssa yhteistyössä tehdyssä opinnäytetyössä tarkasteltiin Ritari-areenan pysäköintialueiden autojen sekä lähistöjen kadunvarsipysäköinnin määriä kolmena eri ajankohtana HPK:n pelatessa kotonaan Liiga-ottelun. Työn tarkoitus oli antaa kattava kuva siitä, kuinka paljon henkilöautoja pysäköidään lähistölle sekä siitä kuinka kauas autoja pysäköidään. Tarkastelussa ilmeni, että kadunvarsipysäköinti on ahtailla kaduilla keskimäärin noin 35 % koko pysäköinnistä kotiottelun aikana, ja että osa lähistön pysäköintialueista on vajaita.

Turvallisempaa pysäköintiä

Pysäköintiselvityksen yhteydessä tarkasteltiin pysäköintialueiden ongelmiakohtia ja kehitettiin näihin nopeasti toteutettavia ja tehokkaita ratkaisuja. Selvityksen aikana huomattiin useita puutteita Ritari-areenan pysäköintialueiden opasteissa. Näihin ongelmakohtiin halutaan puuttua selkeämmällä opastuksella ja niille ehdotetaan mekittäväksi pysäköintirivit ja -paikat. Näin alueista saadaan turvallisempia ja helpommin käytettäviä.

Mukavammin autolla areenalle

Selvityksen myötä ilmeni Soraharjunkadulla sijaitsevan pysäköintialueen vähäinen käyttö. Kyseinen alue sekä uudeksi pysäköintialueeksi avautuva Kaurialan kentän pysäköintialue pyritään saamaan käyttöön ja lisäksi kadunvarsipysäköintiä ahtailla kaduilla halutaan vähentää. Roope Pitkänen laati yleisölle jaettavan pysäköintikartan jossa on esitetty alueet ja kävelyaika Ritari-areenalle. Sen avulla kannattajilla on tarvittavat tiedot oikean pysäköintialueen valitsemiseen.

Työn toivotaan antavan apua ongelmakohtien karsimiseen helposti toteutettavin tavoin sekä tuovan HPK:lle ja Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:lle selkeän kuvan pysäköintialueiden käytöstä. Tavoitteena on saada luotua HPK:n kannattajille mukavampi ottelutapahtuma.

Lisätietoja:  Roope Pitkänen, sp. roope.pitkanen@student.hamk.fi tai p. 044 281 0374 

Liitteenä kartta pysäköintipaikoista.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs