Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Kantatien risteyksessä Lopella useita ongelmakohtia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Kantatien risteyksessä Lopella useita ongelmakohtia

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 12:37
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lopen kirkonkylällä kantatien 54 liittymässä on tapahtunut viime vuosina useita liikenneonnettomuuksia. Liittymän ongelmakohtiin on paneuduttu Juha Puolitaipaleen ammattikorkeakoulututkintoon liittyvässä opinnäytetyössä. Puolitaival opiskelee Riihimäellä Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan koulutusohjelmassa.

Niin sanottu Nesteen risteys on puhuttanut loppilaisia vuosien ajan. Jokaisella tienkäyttäjällä on mielipiteensä asiasta. Risteyksen tulevaisuutta on kyläläisten keskusteluissa pohdittu ja vaihtoehtoina mietitty muun muassa kiertoliittymää tai alikulkua. Liikennevaloja ei kukaan paikallisista Nesteen risteykseen halua.

Kolme vaihtoehtoa

Liittymän tulevaisuutta ajatellen turvallisuus ja liikenteen sujuvuus huomioon ottaen on olemassa kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa mitään ei muuteta. Liikenne sujuisi simulaatioiden perusteella, vaikka liikennemäärät lisääntyisivät. Liikenneturvallisuus luonnollisesti huonontuisi liikennemäärien kasvaessa.

Toisessa vaihtoehdossa liittymä muutettaisiin kiertoliittymäksi. Tällöin liikenneturvallisuus todennäköisesti parantuisi ajonopeuksien laskiessa. Raskas liikenne joutuisi kuitenkin todennäköisesti vaikeuksiin talvisaikaan poistuessaan liittymästä Riihimäen suuntaan hitaalla nopeudella.

Kolmannessa vaihtoehdossa kirkonkylän Yhdystie vietäisiin kantatien ali yhdessä kevyen liikenteen väylän kanssa. Tässä vaihtoehdossa kantatien liittymät toteutettaisiin nykyisen liittymän länsipuolelle. Alikulkuvaihtoehdossa kevyen liikenteen kulku olisi turvattu omalla väylällään. Kantatietä kulkeva liikenne ei enää joutuisi risteämään kantatieltä poistuvien kanssa ja liikenneturvallisuus todennäköisesti parantuisi.

Sosiaalinen media mukana opinnäytetyössä

Opinnäytetyön laadinnassa on käytetty apuna kuntalaisten näkemyksiä liikenneturvallisuudesta ja liittymästä. Opinnäytetyön laadintaa varten luotiin Facebook-yhteisöpalveluun sivu nimeltä Nesteen risteys – opinnäytetyö.

Juha Puolitaival, p. 050 434 3472, sp. pikkujussi(a)gmail.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs