Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Itsensä johtaminen on kaikille tärkeä taitolaji

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Itsensä johtaminen on kaikille tärkeä taitolaji

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2012 klo 10:25
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Itsensä johtaminen koskettaa meistä jokaista ja siksi sitä pidetäänkin johtamislajeista tärkeimpänä. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelija Varpu Karhumäki tutki aihepiiriä insinööri (ylempi AMK) -tutkintoonsa kuuluneessa opinnäytetyössä.

Tutkimuksen aihe on mitä ajankohtaisin sekä yksilö- että työyhteisötasolla. Tapaustutkimuksessa uudistumiseen keskittyvää itsensä johtamista käsiteltiin tarinallista näkökulmaa hyödyntäen. Tutkimus toteutettiin sekä kirjallisuuslähteisiin että tutkijan omiin kokemuksiin perustuen. Karhumäki tuotti lopuksi omasta aineistosta uuden itsensä johtamiseen perustuvan mallin. Opinnäytetyön liitteenä olevista tehtävistä rakennettiin ”Matkaopas onnellisuuteen ja hyvinvointiin”. Tutkimus on hyödyksi kaikille niille ihmisille, jotka haluavat auttaa itseään kehittymään ja kasvamaan eli uudistumaan.

Itsensä johtaminen on oman hyvinvoinnin johtamista

Karhumäki haluaa muistuttaa nykyajan kiireissä ja työpaineissa eläviä ihmisiä oman hyvinvoinnin merkityksestä. Vain hyvinvoiva ihminen jaksaa pysyä mukana jatkuvassa uudistumisprosessissa. Itsensä johtamisen taito edistää terveyttä, lisää elämänhallinnan taitoa, vähentää stressiä ja masennusta sekä parantaa tuloksellisuutta. Hyvä itsensä johtaja tuntee omat voimavaransa ja rajansa sekä työssä että arjessa. Kyse on jatkuvista valintojen ja päätösten tekemisestä.

Kohti hyvää elämää – avuksi self coachingiin perustuva uudistumisen malli

Työn lopullisena tavoitteena Karhumäellä oli luoda itsensä johtamisen valmennustuote, jota voi käyttää esimerkiksi erilaisten ihmisten elämän, työuran ja osaamisen kehittämisen hallintaan ja miksei organisaatioidenkin työhyvinvoinnin parantamiseen. Työntekijöiden ja työyhteisöjen hyvinvointi vaikuttaa kuitenkin suoraan organisaatioiden tuottavuuteen ja kilpailukykyyn.

Todellinen uudistuminen ja muutos vaativat aina syvällistä ajattelutapojen muutosta ja oman tietoisuuden kehittämistä. Arvot ja periaatteet ohjaavat valintojamme. Visio ja tavoitteet määrittelevät suunnan, minne olemme menossa. On tunnettava itsensä ja oma persoonallisuutensa. On tiedostettava, miten motivoi ja energisoi itsensä sekä mitkä ovat erityiset lahjakkuusalueet.

Lisätietoja: Varpu Karhumäki, p. 040 500 7636 tai sp. etunimi.sukunimi@edu.hel.fi  

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs