Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Group Policyjen parhaat käytännöt avainasemassa yrityksen IT-infrassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Group Policyjen parhaat käytännöt avainasemassa yrityksen IT-infrassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2013 klo 12:54
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Active Directoryn Group Policyt (ryhmäkäytännöt) on todettu hyväksi työkaluksi yrityksen Windows-työasemien hallintaan. Teppo Salminen on tutkinut Group Policyjen parhaita käytäntöjä Palmialle tehdyssä opinnäytetyössään. Ryhmäkäytäntöihin perehtynyt henkilö voi soveltaa yleisiä parhaita käytäntöjä ja saada yrityksen ryhmäkäytännöistä selkeän ja helposti ylläpidettävä ilman, että käyttäjä kokee asetuksia hidastavana tietokoneellaan. Salminen valmistuu tradenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta keväällä 2014.

Opinnäytetyössä tähän tulokseen päästiin tutkimalla Palmian ryhmäkäytäntöjen nykytilaa ja havaitsemalla, kuinka olemassa olevassa ympäristössä asetuksia oli määritelty erittäin sekavasti. Määrittelemällä tavoitetila ja tutkimalla yleisiä parhaita käytäntöjä tavoitetilaa vasten saatiin luotua kehitysehdotuksia, jotka päätettiin toteuttaa. Tällä tavoin ympäristössä olevia ryhmäkäytäntöobjekteja saatiin karsittua yli 50 prosenttia ja silti samat asetukset ovat edelleen käytössä ja niitä on helppo ylläpitää.

Ryhmäkäytäntöjen tarkastelu suositeltavaa sovelluspäivitysten yhteydessä

Salmisen tekemän tutkimuksen mukaan erityisesti perussovellusten versiopäivitysten yhteydessä tulee ryhmäkäytäntöasetuksia tarkastella tämän sovelluksen osalta uudelleen. Useat asetukset tai rekisterimääritykset vaikuttavat vain tiettyyn sovelluksen versioon ja uudemmassa versiossa niiden vaikutus lakkaa. Näin tapahtuu esimerkiksi Internet Explorerissa ja Microsoft Officessa, mutta myös kolmannen osapuolen sovelluksissa, kuten Javassa ja Adobe Readerissa.

Kun uusi käyttöjärjestelmä otetaan käyttöön, tulee ryhmäkäytäntöjä ja Active Directoryn (AD) rakennetta tarkastella kokonaisuutena uudelleen. Uusi käyttöjärjestelmä vaatii uusien asetuksien määrittämisen ja tässä yhteydessä on hyvä käydä asetukset läpi. Hyvä lopputulos on sellainen, jossa on asetuksia, jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin ja tietokoneisiin käyttöjärjestelmästä riippumatta, ja erikseen asetuksia käyttöjärjestelmäversion mukaan. Tällä tavoin ryhmäkäytäntöobjektien määrä pysyy pienenä ja asetukset määritellään vain kertaalleen.

Teppo Salminen, p. 050 362 3714 tai etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs