Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Eläinlääkäriä tarvitaan melko harvoin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Eläinlääkäriä tarvitaan melko harvoin

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2011 klo 15:34
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hevosten omistajat arvioivat tarvitsevansa eläinlääkärin apua verrattain harvoin, paljastaa keväällä 2011 toteutettu kyselytutkimus. Yli puolet vastaajista arveli tarvitsevansa eläinlääkärin tai hevossairaalan palveluja korkeintaan kaksi kertaa vuodessa.

Hevosen omistajien tottumuksia ja toiveita eläinlääkäripalveluihin liittyen selvitettiin Internetissä julkaistulla kyselytutkimuksella. Kysely tehtiin yhteistyössä Ypäjän Hevossairaalan kanssa, ja se oli osa Salla Klossnerin opinnäytetyötä. Klossner valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmasta syksyllä 2011.

Tärkeimmiksi kriteereiksi hevossairaalaa valittaessa nostettiin henkilökunnan ammattitaito ja nopea hoitoon pääsy. Myös hevossairaalan sijainti, ystävien kokemukset sekä kilpailukykyiset hinnat vaikuttavat vastausten perusteella sairaalan valintaan.

Ylivoimaisesti suurin osa vastanneista etsii tietoa sairaaloiden palveluista Internetin kautta. Varsinkin sairaaloiden omat sivut ovat kovassa käytössä, ja niiden toimivuuteen tulisikin tutkimuksen mukaan kiinnittää entistä enemmän huomiota. Perinteinen mainostaminen hevosalan suurimmissa lehdissä tuntuisi myös edelleen kannattavan.

Ypäjälle on helppo tulla

Keväinen kysely tehtiin Ypäjän Hevossairaalan aloitteesta ja osa kyselystä suunnattiinkin vain Ypäjällä asioineille. Ypäjän Hevossairaalalle on vastausten perusteella helppo löytää ja alueelta löytyy riittävästi parkkitilaa hevoskuljetuskalustolle. Sairaalan eläinlääkäreiden erikoisosaamista arvostetaan kyselyn perusteella suuresti. Ypäjän tavoitte kouluttaa yhä uusia erikoislääkäreitä hevosalalle onkin varmasti täysin perusteltu. Myös asiakaspalvelu niin puhelimessa kuin paikanpäällä sekä sairaalan siisteystaso saivat kiitosta. Kritiikkiä jaettiin sairaalan nettisivuille, jotka ovatkin jo saaneet ansaitsemansa uudistuksen.

Lisätietoja:

Salla Klossner, p. (040) 514 0668 tai sp. salla.klossner@gmail.com

Opinnäytetyö on luettavissa kokonaisuudessaan ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkokirjastossa.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi
p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs