Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opetusravintola Alabama uudistuu ja nimi muuttuu

Turun ammatti-instituutti

Opetusravintola Alabama uudistuu ja nimi muuttuu

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 08:10
Julkaisija: Turun ammatti-instituutti

Turun ammatti-instituutin opetusravintola Alabama sai menneenä kesänä uuden kirkastuneen ja nykyaikaisen ilmeen, ja samalla julistettiin nimikilpailu ravintolan nimen vaihtamiseksi paremmin paikkaa ja aikaa kuvaavaksi. Uuden nimen toivottiin olevan ytimekäs, lyhyehkö ja kuvaavan palvelualttiutta ja hyvää ruokaa sekä tulevaisuuden innovatiivisten ammattilaisten harjoituskenttää.

Nimikilpailuun tuli 107 ehdotusta ja niistä nimitoimikunta valitsi kriteerit täyttävän nimen. Lisäksi kilpailussa pyydettiin ehdotuksia uusiksi nimiksi neljälle kabinetille. Myös niille saatiin runsaasti ehdotuksia, ja nimitoimikunta teki niille yksimielisen esityksen.

Nyt on aika juhlia tätä turkulaisen ammatillisen koulutuksen helmeä, jossa oppimisen ilo on käsin kosketeltavissa. Kutsumme kaikki ammatillisen koulutuksen ystävät, henkilökunnan ja yhteistyökumppanit sekä median edustajat juhlimaan kanssamme ravintolan raikastunutta ilmettä ja uutta nimeä, joka pian on kaikkien turkulaisten hyvän ruuan ja palvelun ystävien huulilla. Tilaisuudessa kuullaan lisäksi kiinteistön omistajan eli Teknologiakiinteistöjen näkökulma alueen uudistuvaan kokonaisuuteen.

Toivotamme median tervetulleeksi uudistuneen opetusravintolan avajaisiin perjantaina 9.10.2015 klo 14.30 (os. Lemminkäisenkatu 14-18 B) ja tutustumaan ravintola-alan opetuksen uusiin tuuliin.

Taustaa

Syksyllä 1988 Turun hotelli- ja ravintolaoppilaitos muutti omiin uusiin toimitiloihin Lemminkäisenkadulle valmistuneeseen teknologiakiinteistö DataCityyn. Silloin nähtiin, että tämänkaltainen kouluratkaisu, jossa toimitilat sijaitsevat keskellä toimivaa teknologiakorttelia luo erinomaiset mahdollisuudet tehokkaalle työnopetukselle, sillä asiakaskunta oli korttelissa jo valmiina.

Opetusravintolan pääsali Alabama sijoitettiin DataCityn lasikatteiselle sisäpihalle, ja asiakaspaikkoja ravintolaan tuli 150. Päivisin ravintola tarjoili kahdentyyppistä lounasta ja illaksi se muuntui seurustelu- ja tilausravintolana. Nimensä se sai arkkitehdiltä, joka halusi nimetä ravintoloille ABC-suoran. Ravintolasta tuli Alabama, viereisestä baarista Bourbon ja auditoriotiloja kuvasi nimi Conference.

Opetusravintola on siitä lähtien toiminut ensimmäisenä harjoittelu- ja työssäoppimispaikkana tarjoilija- ja kokkiopiskelijoille ja antanut nuorille mahdollisuuden kehittyä ammattilaiseksi oikeiden asiakkaiden kanssa todellisessa työympäristössä. Alan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat nuoria alusta asti.

Turun ammatti-instituutin opetusravintola on tullut tutuksi monille vuosien mittaan ja sen hyvä palvelu ja lämmin ilmapiiri sekä laadukas ruoka ovat houkutelleet niin lounasruokailijoita kuin suurempia tilaisuuksia ja juhlia Turun Kupittaalle.

Lisätiedot:

Jarmo Linkosaari
050 5185 811
jarmo.linkosaari@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs