Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hyvää palautetta Mamkille

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hyvää palautetta Mamkille

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 15:19
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajat vierailevat kaikissa ammattikorkeakouluissa touko-marraskuussa. Vierailu Mikkelin ammattikorkeakouluun tehtiin 2.10. Ministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen kiitteli Mamkin toimintaa ja tuloksia kautta linjan.

- Erityisesti Mamk menestyy hyvin ulkopuolisen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan ulkopuolisen rahoituksen hankkimisessa, mutta tulokset ovat keskiarvon yläpuolella myös muussa toiminnassa, Kosunen totesi.

- Mamkin rooli alueen kehittämisessä on vahva ja tunnustettu ja tavoitteet on asetettu järkevästi, maakunnan ja kaupunkien kanssa yhdessä.

Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko oli samoilla linjoilla ja antoi tunnustusta erityisesti Savonlinnan kaupungille.

- Savonlinnassa on tehty koulutuksen suhteen kipeitäkin ratkaisuja, viimeksi matkailun koulutuksen siirtämisestä Mikkeliin. Savonlinnassa on osattu katsoa asioita pitkällä tähtäimellä koulutuksen ja koko kaupungin hyväksi, Koivikko totesi.

Vierailut ammattikorkeakouluihin ovat yksi osa ministeriön ohjaustapaa, tavoitteena on entisestään syventää opetus- ja kulttuuriministeriön ymmärrystä amk-kentästä, jossa käsillä on murrosvaihe uuden amk-lain myötä.

Mamkissa murrosvaihe on monia muita ammattikorkeakouluja suurempi, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa suunnitteilla olevan fuusion vuoksi. Tapio Kosunen näkee fuusion tärkeänä osana koko maan korkeakoulukentän muutosta.

- Fuusion tavoitteena on saada sovittua laajasta yhteistyöstä, työnjaosta ja yhteisistä painoaloista mahdollisimman tehokkaasti ja järkevästi. Isona tavoitteena on osaamisen ja työllisyyden kehittäminen ja vahvistaminen.

Mamk Oy:n toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen totesi, että toiminnan tehostamista on saatu aikaan jo ennen fuusiota, yhteisen emoyhtiön kautta.
- Tukipalvelujen yhdistäminen emoyhtiön alle tuo noin puolen miljoonaan säästöt: säästöjä on saatu ja saadaan edelleen esimerkiksi tietojärjestelmissä ja kirjaston hankintasopimuksissa.

Ennen fuusiota Mamkissa on vielä omiakin hankkeita työn alla, suurin niistä on monitoimiareenan rakentamispäätös. Siihen oli vierailun aikana mahdollisuus antaa evästystä ministeriön suuntaan.

- Mamk Oy:n hallitus on esittänyt ministeriölle toiveen, että monitoimiareena saataisiin valtion liikuntapaikkojen hankehakemuslistalle niin, että vuoden päästä olisi asiasta jo päätöksiä, Jyrki Koivikko totesi.

Ylijohtaja Tapio Kosunen totesi, että liikuntapaikkojen merkitys ammattikorkeakouluille on suuri, samaa viestiä ministeriö on kuullut muualtakin Suomesta.

Myös opiskelijakunta Mamokin hallituksen puheenjohtaja Nita Ahola nosti esiin liikuntatilojen merkityksen opiskelijatyytyväisyydelle.

- Myös sillä on merkitystä, että Mamkissa toimitaan Mikkelissä yhdellä kampuksella. Tämä lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia valita eri alojen opintoja.

Myös fuusiossa Aholan mukaan opiskelijat näkevät mahdollisuuksia entistä monipuolisempiin palveluihin ja opiskelumahdollisuuksiin.

-Opetuksen laadusta emme aio tinkiä, Ahola korosti.

Vierailun aikana ministeriön edustajat keskustelivat korkeakoulun johdon, ylläpitäjän johdon ja ammattikorkeakouluosakeyhtiön keskeisten omistajien, henkilöstön edustajien, sidosryhmien edustajien sekä opiskelijoiden edustajien kanssa.

Lisätietoja:

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pj. Jyrki Koivikko, 0400 143 661

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

 

Kuvat:

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen pitää Mamkin roolia alueen kehittäjänä vahvana.

Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajat vierailivat Mamkissa 2.10.

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs