Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opetus- ja kulttuuriministeriö vierailee Kyamkissa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö vierailee Kyamkissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2014 klo 13:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) edustajat vierailevat perjantaina 26.9.14 koko päivän Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa ylijohtaja Tapio Kosusen johdolla. Kasarminmäen kampukselle Kouvolaan suuntautuva vierailu on osa OKM:n kiertuetta, jonka aikana ministeriön edustajat käyvät jokaisessa ammattikorkeakoulussa.

OKM:n vierailut liittyvät korkeakoulujen ohjaukseen ja niiden tavoitteena on lisätä ministeriön tietämystä korkeakoulukentästä sekä ammattikorkeakoulujen erityispiirteistä ja -haasteista. Tavoitteena on myös tukea korkeakoulua ja sen johtoa strategisessa kehittämisessä. OKM haluaa myös lisätä koko ammattikorkeakouluyhteisön tietämystä korkeakoulukentän toimintaympäristön muutoksista, selkeyttää näkymää korkeakoulun kehityssuunnasta sekä sitouttaa kaikki korkeakoulu- ja tutkimuspoliittisten tavoitteiden toteuttamiseen.

OKM:n johtaman ammattikorkeakoulu-uudistuksen tavoitteena on ammattikorkeakoulu, joka on kansainvälisesti arvostettu, itsenäinen ja vastuullinen osaajien kouluttaja, alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja sekä innovaatioiden kehittäjä.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Petteri Ikonen korosti tilaisuudessa että Kyamkin kesällä julkistettu kokonaisstrategia 2014 – 2016 on hyvin linjassa OKM:n tavoitteiden kanssa. Strategiansa mukaan Kyamk on kansainvälisesti houkutteleva ja luotettava kumppani. Kyamk on vahva toimija, joka vaikuttaa toimintaympäristöönsä monella tavalla ja tukee maakunnan strategisia suuntaviivoja. Kyamk profiloituu kansainvälisen ja erityisesti Venäjä-osaamisen kehittäjäksi yhdessä korkeakoulukentän ja elinkeinoelämän kanssa.

Vararehtori Mirja Toikka korosti, että Kyamkin tärkeimmät tavoitteet ovat koulutusprosessin ja siihen liittyvien pedagogisten ratkaisujen edelleen kehittäminen sekä yhteisen ja toimivan korkeakoulukokonaisuuden kehittäminen Mamkin kanssa.

Vierailu koostui etukäteen sovittujen ryhmien kanssa käydyistä keskusteluista. Ryhmissä oli mukana Kouvolan ja Kotkan johtoa, Kyamkin johtoa ja henkilöstöä, sidosryhmien edustajia sekä opiskelijakunnan edustajia. Keskusteluissa teemoina olivat muun muassa ammattikorkeakoulu-uudistus, strateginen johtaminen, toimintaympäristön muutokset sekä henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointi.

OKM:n vierailuissa ei ole kyse ammattikorkeakoulujen toiminnan arvioinnista. Ammattikorkeakouluissa käydyt keskustelut ja niiden johtopäätökset otetaan huomioon ammattikorkeakouluille annettavassa kirjallisessa palautteessa 2015.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200
Vararehtori Mirja Toikka, p. 044 702 8372

Kyamkin strategia www.kyamk.fi/strategia
Tiedote strategiasta 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs