Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Centria-ammattikorkeakoululle kehittämisrahaa

Centria-ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Centria-ammattikorkeakoululle kehittämisrahaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 16:59
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Centria-ammattikorkeakoululle kehittämisrahaa 440 000 euroa. Lisäksi kahdelle seuraavalle vuodelle ministeriö varautuu rahoittamaan Centrian kehittämistyötä nyt myönnetyllä summalla, eli Centrian kokonaispotti on 1,32 miljoonaa euroa. Kehittämisrahalla on tarkoitus toteuttaa toimilupahakemukseen linjattuja strategisia uudistuksia.

- Tämä on Centrialle merkittävä myönteinen viesti opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja olemme erittäin iloisia saamastamme rahoituksesta, kertoo Centrian rehtori Pekka Hulkko. - Seuraavan kolmen vuoden aikana uudistamme joulukuussa 2013 Valtioneuvoston myöntämän toimiluvan mukaisiksi rakenteitamme, toimintatapojamme ja sisältöjämme, Hulkko tarkentaa.

Ammattikorkeakoulun strategiassa 2020 visiona on olla Botnia-alueen ihmisten ja organisaatioiden osaamisen halutuin ja aikaansaavin uudistaja. Ammattikorkeakoulu jatkaa strategiansa toteuttamista uudella työelämälähtöisyyteen ja turvallisuuteen perustuvalla profiilillaan ja uudistuneella organisaatiorakenteella. Ministeriöltä saadun rahoituksen turvin kehitetään uusia tapoja toimia ja uusia pedagogisia toimintamalleja sekä oppimisympäristöjä.

Vuoteen 2016 mennessä ammattikorkeakoulun toiminta organisoidaan kahdelle kampukselle Kokkolaan ja Ylivieskaan. Koulutusvastuualueiden päällekkäisyydet on poistettu ja kampuksista on muodostunut vahvoja, monialaisia ja vetovoimaisia osaamiskeskittymiä. Kampuksilla tukeudutaan merkittävästi Botnia-yhteistyöhön ja yhteistyön mukanaan tuomiin resursseihin.

Ammattikorkeakoulussa profiloitumisen uutena työelämäkompetenssina on tuotu kaikkiin koulutuksiin kunkin alan ydinosaamista täydentävänä osaamisena turvallisuusosaaminen. Turvallisuusosaaminen on noussut ammattikorkeakoulun kilpailutekijäksi ja ammattikorkeakoulusta valmistuneilla on turvallisuusorientoitunut tapa tehdä työtä ja kehittää työelämää. Toiminta-alueen elinkeino- ja työelämä saa ammattikorkeakoululta osaamista ja tukea turvallisuuskulttuurin vahvistamiseen, joka puolestaan parantaa organisaatioiden toiminnan laatua ja lisää tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi rahoitusta ammattikorkeakoulu-uudistusta tukeviin hankkeisiin. Avustusten yhteismäärä on noin 25 miljoonaa euroa ja niillä tuetaan ammattikorkeakoulu-uudistuksen tavoitteita, kuten ammattikorkeakoulujen profiloitumista vahvuusaloilleen sekä toimintaedellytysten vahvistamista toimilupien mukaiseen toimintaan.

Lisätietoja:
rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs