Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opastavia videoita, asuinaluebrändejä ja kisakaupunkitunnelmaa

Lahden ammattikorkeakoulu

Opastavia videoita, asuinaluebrändejä ja kisakaupunkitunnelmaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:04
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulun Liiketalouden alalla on kehitetty uusia palvelukonsepteja alueen tarpeisiin. Toisen vuoden palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijat ovat tarjonneet Päijät-Hämeessä toimiville yrityksille, yhdistyksille ja kunnille käytännönläheisiä ratkaisuja.

– PAL-projektikevääseen on osallistunut yhdeksän toimeksiantajaa. 47 opiskelijaa ovat työskennelleet tiiviisti kevään ajan kahdentoista palvelukehitysprojektin parissa. Koko kevään työmäärä vastaa sitä kuin toimeksiantajaorganisaatiossa olisi työskennellyt kaksi ammattimaista palvelukehittäjää kahden vuoden ajan, kertoo yliopettaja Mika Kylänen Liiketalouden alalta.

Asuinaluebrändejä, lähiruoan tuotteistamista, opastavia videoita ja kisakaupunkitunnelmaa

Palvelukehitysprojektien tehtävänannot vaihtelivat radanvarren asuinalueiden ja tapahtumien kehittämisestä palveluosaamista vahvistavaan videotuotantoon ja uuteen palvelukonseptointiin. Toimeksiantajina ensimmäisessä PAL-projektikeväässä olivat mukana Osuuskauppa Hämeenmaan market tuki- ja ohjaustoiminnot, Lahden Kodin Terra, Lahden Messut, Salpausselän kisat ja MM2017, Pro Puu ry, Orimattilan kaupunki, Nastolan kunta sekä Neloskerroksen välittäminä Systems Garden ja Maris Multilingual.

Orimattilan kaupungin uudelle Hennan asuinalueelle opiskelijat ovat ideoineet uusia palvelumalleja ja markkinointikonseptin. Salpausselän kisoille ja kaikkien aikojen talviurheilutapahtuma MM2017:lle toinen opiskelijaprojekti on tuottanut mallinnuksen siitä, miten eri kohderyhmille voidaan tarjota ylivoimainen tapahtumakokemus. Toinen projekti on laatinut käsikirjan siitä, miten koko alue valjastetaan kokonaisvaltaiseksi kisakaupungiksi paikallisia ja yrityksiä osallistaen.

Osuuskauppa Hämeenmaalle on tarjottu ratkaisuja siihen, miten lähiruokaa voitaisiin tuotteistaa ja tuoda esille myymäläympäristössä nykyistä monipuolisemmin. Lahden Messuille PAL-projektikevät tuotti kahdeksan opastavaa videota siitä, kuinka näytteilleasettajat voivat onnistua tehokkaammin messutapahtumissa.

Työelämäläheinen oppiminen palkitsee

PAL-projektikevät toteutettiin tänä keväänä ensimmäisen kerran. Siinä pilotoitiin projektioppimista, jossa oppiminen kytkettiin työelämäläheisten palvelukehitysprojektien ympärille. Opiskelijoiden työskentelyä tuettiin opetuskontaktein, ohjauspäivin ja todenmukaisen palvelumuotoiluprosessin avulla. Opintojaksojen tehtävät suunniteltiin tukemaan projektiryhmien työskentelyä.

– Esimerkiksi ruotsin kielen opiskeluun opiskelijat saivat uusia ulottuvuuksia siitä, että palvelukehitysprojektia varten hankittiin vertailutietoa Ruotsista, kuten Falunin MM-kisoista ja kiinnostavista puutarhakaupungeista, Kylänen selventää.
Projektikevät on paitsi vahvistanut Päijät-Hämeen palveluosaamista myös parantanut opiskelijoiden valmiuksia tulevaisuuden palvelukehittäjinä. Projektien tuloksia esiteltiin keskiviikkona 6.5.2015 Fellmanniassa klo 9-16.

Palveluliiketoiminnan tradenomikoulutus on uusi, toiminnallisempi tradenomikoulutus, jossa oppiminen on kytketty tiiviisti työelämän nykyisiin ja tuleviin osaamistarpeisiin rakenteita uudistaen. Koulutus vahvistaa palveluosaamista ja palvelukehitystyötä Päijät-Hämeessä. Toisen vuoden PAL-projektikevään aikana opiskelijat ovat päässeet todenteolla soveltamaan ensimmäisen opiskeluvuoden työyhteisöoppimisen puitteissa oppimiaan asioita. Syksyn 2015 yhteishaussa etsitään jo neljättä aloittavaa opiskelijaryhmää tähän syksyllä 2013 käynnistyneeseen koulutukseen. Kevään 2016 projekteihin toimeksiantajia rekrytoidaan niin ikään syksyllä.

Lisätietoja:
Mika Kylänen
Yliopettaja, LAMK – Liiketalouden ala
mika.kylanen@lamk.fi
044 708 1464

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs