Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ompele onnea maailman lapsille -kampanjan päätöstilaisuus 20.11.2014

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ompele onnea maailman lapsille -kampanjan päätöstilaisuus 20.11.2014

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 15:31
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Texvex-poistotekstiilipankit käynnistivät keväällä lastenvaatteiden ompelukampanjan Ompele onnea maailman lapsille. Lastenvaatteet toimitetaan Suomen Punaiselle Ristille, joka toimittaa niitä eteenpäin kriisialueille. SPR lahjoitti osan kampanjan poistotekstiileistä.

Kampanja päättyy 20.11.2014 YK:n kansainvälisenä lasten päivänä. Vaatteita voi kuitenkin toimittaa Texvexiin tai SPR:n Kalkun logistiikkakeskukseen vielä myöhemminkin. Samana päivänä klo 13 järjestetään kampanjan päätöstilaisuus HAMKin Forssan yksikön (os. Wahreninkatu 11)
maisemasalissa (3. krs).

Kampanjan päätöstilaisuuden teemana ovat lapset. Päiväkoti Wahrenin lapset laulavat ja esiintyvät. Lyhyitä puheita pitävät Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä ja SPR:n ohjelma-avustaja Tanja Lumme-Lahti. Ompelijat ovat kunniavieraina, ja heidät kukitetaan. Tilaisuuden lopuksi kahvitellaan.

Kampanjan tarkoituksena oli ommella vaatteita 0–6-vuotiaille kriisialueiden lapsille. Texvex-poistotekstiilipankista sai noutaa ilmaista materiaalia ja kaavoja. Kampanjan mottona oli Älä kangistu kaavoihin! Ompelijat saivat tehdä lastenvaatteita myös omista kierrätyskankaistaan ja omien malliensa mukaan.

Texvex-poistotekstiilipankit ovat Forssan ja Loimaan kaupunkien Nuorten työpajojen tekstiilikierrätyspisteitä. Ne vastaanottavat poistotekstiiliä kuluttajilta, lajittelevat tekstiilin ja myyvät ja luovuttavat sitä eteenpäin. Poistaripaja-hankkeessa (1.11.2013–28.2.2015) muodostetaan valtakunnallinen toimintamalli työpajamuotoisille poistotekstiilipankeille. Toimintamallissa kuntien ja kaupunkien nuorten työpajat perustavat poistotekstiilipankkeja, jotka vastaanottavat tekstiiliä, lajittelevat ja myyvät sitä eteenpäin.

Lue lisää: www.hamk.fi/poistaripaja

Lisätiedot:
Kirsi Sippola, projektipäällikkö, p. +358 50 574 5063 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Poistaripaja – Työpajamuotoisten poistotekstiilipankkien kehittäminen valtakunnalliseksi toimintamalliksi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs