Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omniassa käynnistetään organisaatiomuutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut

Omnia

Omniassa käynnistetään organisaatiomuutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2016 klo 14:01
Julkaisija: Omnia

Omnian hallituksen päätöksellä valmistellaan yhtä oppilaitosta, jolla on kaksi tulosyksikköä vuoden 2017 alussa. Kolmantena yksikkönä olisivat sisäiset palvelut. Tästä johtuen Omniassa käynnistetään organisaatiomuutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut. Muutoksen tavoitteena on lakkauttaa aiemmat oppilaitokset ja luoda uusi koulutus- ja palvelutarjontaa toteuttava oppilaitos. Omnian hallituksen päätöksen mukaisesti yhteistoimintamenettely ei tarkoita irtisanomisia, osa-aikaistamisia tai lomautuksia.

Perusteluja organisaatiomuutokselle

Suomen koulutussektori on voimakkaassa murroksessa. Rahoitusta on jo kaikissa Omnian perustehtävän mukaisissa koulutuksissa ja palveluissa leikattu ja tullaan edelleen leikkaamaan. Omniassa on jo tehty muutoksia, joilla on voitu uudistaa toimintaa ja tasapainottaa taloutta. Tätä työtä jatketaan edelleen.

Muutoksella vastataan ammatillisen koulutuksen reformiin, alueellisen aikuisten osaamiskeskittymän edellyttämiin vaatimuksiin, matalan kynnyksen sekä muihin toiminnallisiin muutoksiin kuten voimakkaasti kasvaneeseen maahanmuuttajien määrään ja siihen liittyvien palveluiden tehostamiseen. Tällä muutoksella voidaan myös varmistaa se, että Omnian palvelutarjonta perustuu jatkossakin ammatilliseen koulutukseen, vapaaseen sivistystyöhön, aikuislukiokoulutukseen, aikuisten perusopetukseen sekä työpajatoimintaan.

Muutostyön eteneminen

Omnian koko toiminta kootaan koulutus- ja palveluverkostoksi. Verkostomaisen toiminnan tavoitteena on rikkoa hallinnollisia raja-aitoja sekä lisätä yhteistyötä ja asiakaslähtöistä toimintaa. Johtamisjärjestelmää sekä tehtäviä ja vastuita tullaan määrittelemään uudella tavalla. Työnantaja esittää organisaatiorakenteeksi seuraavia tasoja: kuntayhtymä, yksi oppilaitos, kolme yksikköä, yhdeksän toimialaa ja tarkoituksenmukainen määrä vastuualueita.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyvät 7.10.2016, jolloin vahvistetaan organisaatiorakenne ja tehtävät. Tämän jälkeen ilmoitetaan niistä tehtävistä, jotka tulevat haettaviksi. Ensisijaisesti käytetään sisäistä rekrytointia.

Koko henkilöstö voi vaikuttaa nyt käynnistyvään muutostyöhön. Olennaista on, että jokainen tarkastelee omaa työtään uudelta perustalta ja tuo esiin kehittämisideoita. Siksi onkin tärkeää, että jokainen osallistuu tähän muutokseen ja kehittämistyöhön.

Tapio Siukonen
kuntayhtymän johtaja

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs