Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnian viherartesaaniopiskelijat Kevätmessuilla 26.–29.3.2015 Messukeskuksessa

Omnia

Omnian viherartesaaniopiskelijat Kevätmessuilla 26.–29.3.2015 Messukeskuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 13:18
Julkaisija: Omnia

Omnian viherartesaaniopiskelijat ovat tänäkin vuonna mukana toteuttamassa Kevätmessutapahtumaa Messukeskuksessa. Omnian ammattiopiston opiskelijat rakentavat hallin 7 yleiskoristelualueella mökkipihaa ja Skills-lajipäällikkö Omniasta vetää viherrakentamisen mestaruuskilpailun.

Yleiskoristealueella rakennetaan unelmien mökkipihaa

Yleiskoristelualueen teemana on Pihaelämää. Alueelle rakennetaan 4 kuvitteellista pihaa: lapsiperheen piha, moderni piha, perinnepiha sekä mökkipiha, josta vastaavat Omnian opiskelijat. Viherartesaanit aloittavat rakentamisen 18.3. klo 12.00. Koko koristelualueen pääsuunnittelijana toimii suunnitteluhortonomi Eva Wuite, ForSeasons Oy:stä. Toteuttamisessa ovat mukana Lyhty ry ja Vihermali, Pihavisio Oy, Suomen Kivipiha Oy, Piiraisen Viherpalvelu Oy ja Omnia.

Viherrakentamisen mestaruudesta kisataan osastolla 7u11

Skills-kilpailussa Suomen, Ruotsin ja Viron viherrakentamisen ammattitaitomaajoukkueet kilpailevat keskenään piharakentamisessa. Kisa järjestetään jokaisena messupäivänä osastolla 7u11, ja työt arvostellaan messujen viimeisenä päivänä. Kilpailun vetää Suomen Skills-lajipäällikkö Thomas Vasenius Omniasta. Kisa-alueella järjestetään myös Omnian opiskelijoiden työnäytöksiä. Näytösalue on toiminnassa aina, kun kilpailijat lepäävät.

Kisapihojen elementtejä ovat luonnonkivi (noppakiveys ja nupu), betonikivi (laatoitus), muuri (liuskekivimuuri ja betonikivimuuri), puurakentaminen (terassi ja penkki), vesiaihe (kaksitasoinen allas, jossa pieni vesiputous) ja istutus (puuistutus ja havuja).

Kaikki kilpailijat osallistuvat elokuussa Sao Paulossa Brasiliassa järjestettävään WorldSkills-kisaan. Suomesta mukana ovat Josefiina Lindroos Oulusta ja Camilla Karivainio Kuopiosta.

Omnian osastolta 7u31 tietoa opinnoista ja hakeutumisesta

Omnian näyttelyosastolla voit keskustella Omnian ammattilaisten kanssa esimerkiksi viherartesaani- ja muusta koulutuksesta, kursseista tai vaikka lukio-opinnoista. Omnian infotiski palvelee 26.–29.3. klo 10–18.

Lisätietoa:

  • Thomas Vasenius, Omnia/Skills-kisa, p. 043 824 4169
  • Teija Anttila-Koskinen, Omnia/yleiskoristelualue, p. 046 851 5311
  • skillsfinland.fi
  • kevatmessut.fi

Omnia on monialainen ja suuri ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Vuosittain Omniassa osallistuu ammatilliseen koulutukseen yli 10 000 oppijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5000. Työväenopiston kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Aikuislukiossa oppijoita on reilu 2000.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian jäsenkunnat ovat Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Omnialla on merkittävä rooli ammatillisen koulutuksen alueellisessa ja valtakunnallisessa kehittämisessä. Kansalliset ja kansainväliset yhteistyö- ja sidosryhmäverkostot ovat laajat.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs