Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnian opiskelijoille ensimmäisenä Suomessa käyttöön Työnhakupeli-tuoteperhe

Omnia

Omnian opiskelijoille ensimmäisenä Suomessa käyttöön Työnhakupeli-tuoteperhe

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2015 klo 10:41
Julkaisija: Omnia

Nuorisotyöttömyys ja nuorten työnhakutaitojen ja yleisten työelämävalmiuksien taso mietityttävät myös koulutuksenjärjestäjiä. Omnia on ensimmäisenä suomalaisena koulutuksenjärjestäjänä hankkinut opiskelijoidensa käyttöön Espoossa kehitetyn Työnhakupeli®-tuoteperheen, jossa työnhaussa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin tutustutaan elämyksellisesti pelaamisen keinoin.

-       Työnhakupeli on ensimmäinen näkemäni työkalu, jossa työnhakuun pureudutaan konkreettisesti tekemisen kautta oppimalla, vertaisryhmän ja ohjaajan tuella, toteaa Omnian viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski. Työnhaun lisäksi pelaamalla opitaan työelämän pelisääntöjä, oikeuksia ja velvollisuuksia ja mikä tärkeintä: oman osaamisen tunnistamista ja näkyväksi tekemistä, Oksanen-Ylikoski jatkaa.

Pedagogisesti oivaltavat pelit sopivat yläkoululaisista aikuisopiskelijoille, ja niitä voi pelata oppitunnilla lautapeliversiona tai esimerkiksi kirjastossa digitaalisena versiona. Pelistä löytyy erikseen maahanmuuttajille tarkoitettu versio sekä versiot eri kielillä. Työnhakupeli on palkittu Espoon keksintöviikolla 2014, ja sen on kehittänyt Omnian yrittäjäyhteisö InnoOmniassa toimiva Timo Karjalainen. Kimmoke pelin kehittämiselle syntyi ammattiin opiskelevien nuorten kanssa työskennellessä, ja tuote kehitettiin yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden, opettajien ja yrittäjien kanssa.

-       Pelin vahvuus on sen yhteisöllinen kehittäminen opiskelijoiden ja työelämän tarpeen pohjalta. Paras palaute on tullut nuorilta, jotka ovat onnistuneet työnhaussa ja opettajilta, jotka ovat saaneet käyttöönsä uuden menetelmän työelämätaitojen opettamiseen, kiteyttää Karjalainen.

Työnhakupelin rinnalla Omniassa kulkee Työtaitaja-hankkeessa kehitetty valmennus, joka keskittyy työelämässä vaadittaviin taitoihin.

-       Työnantajien mukaan näiden perustaitojen oppimista ja kertaamista tarvitsevat niin nuoret kuin aikuisetkin. Pelit vastaavat tähän tarpeeseen, ja ovat lisäksi hauska ja motivoiva tapa harjoitella ja sisäistää näitä taitoja, summaa Oksanen-Ylikoski.

Työnhakupeli® on rekisteröity tavaramerkki.

Lisätietoa

-       viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski, Omnia, p. 040 550 9393
-       Timo Karjalainen, yrittäjä, p. 050 550 5372
-       http://youtu.be/2TG3ftExdNs

 

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs