Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnian kesäkoulukokeilu keräsi ennätysmäärän opiskelijoita

Omnia

Omnian kesäkoulukokeilu keräsi ennätysmäärän opiskelijoita

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 13:53
Julkaisija: Omnia

Voisiko opiskelija edistää suorittamattomia opintojaan myös kesällä? Kuinka voimme tukea opiskelijoita valmistumisessa ja työelämään siirtymisessä?

Omnia lanseerasi opetushallituksen rahoittaman LaTopPro-hankkeen puitteissa kesäkoulumallin, joka pyrkii edistämään tutkintojen loppuun saattamista ja laajennetun työssäoppimismallin juurruttamista käytäntöön. Malli toimii osaltaan myös opetussuunnitelmauudistuksen tukena. Kesäkoulussa opiskeli 259 opiskelijaa, joista 61 sai tutkintonsa valmiiksi. Opettajia kesäkoulussa oli yhteensä 59, joista 27 ohjasi työssäoppimista.

Yksi kesäkoulussa mukana ollut Omnian opettaja kertoo, että kokeilu tarjosi hyödyllisen mahdollisuuden opiskelijoille opintojen edistymisen ja ammattiin valmistumisen kannalta. Hänen mukaansa kesäkoulu oli siitä hyvä, että opettajatkin pystyivät keskittymään paremmin yksittäisiin opiskelijoihin, kun samassa tilassa oli rajatumpi määrä opiskelijoita. Opettajat pystyivät auttamaan paljon tukea tarvitsevia aivan toisella tavalla kuin tavallisilla oppitunneilla. Kesäkoulumalli nähtiin arvokkaana toimintamuotona jatkossakin.

Kokeilun aikana pelkästään ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia (ATTO-opintoviikkoja) tehtiin yhteensä 222. Kesäkoululle on tulosten ja palautteen mukaan vahva tarve tulevaisuudessa, ja sen juurruttamista valmistellaan toteuttajien kesken. Mukana pilotoinnissa ovat olleet Koulutuskeskus Salpaus ja Helsingin diakoniaopisto HDO.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs